Fransman Florian Richard Andrade wint bij juniores in Sint-Niklaas

Fransman Florian Richard Andrade wint bij juniores in Sint-Niklaas

Fransman Florian Richard Andrade wint tweestrijd met Cedric Vandesompel bij de juniores in Sint-Niklaas. Bij de nieuwelingen stonden Dockx, Van den Brande en Michels op het hoogste schavotje.

Bij de juniores op het recreatiedomein De Ster nam Cedric Vandesompel een snelle start. Enkel de Fransman Richard Andrade kon het tempo van de renner van het AA-drink jongerenteam aan en de twee bleven de volledige wedstrijd bij elkaar op de kop van de wedstrijd. In de slotronde reed de Fransman in de zandstrook weg van Vandesompel, toen die even voet aan de grond zette.

Het was voor Florian Richard Andrade zijn eerste zege dit veldritseizoen in België . "Ik had dit jaar al drie keer in Frankrijk gewonnen, maar dit is mijn eerste in België. Een maand geleden sukkelde ik nog met een knieblessure. Deze wedstrijd had ik dan ook vooral uitgekozen om ritme op te doen. Dat ik dan zo'n mooie wedstrijd kan winnen, is mooi meegenomen." Zondag laat Andrade de wereldbekerwedstrijd in Namen aan zich passeren, maar op tweede kerstdag verschijnt hij wel aan de start in Zolder. "Na mijn achtste plaats in Bern zou het mooi zijn om daar mee te doen voor de topvijf. Later op het seizoen hoop ik op het WK bij de eerste tien te eindigen." aldus een zeer tevreden Fransman.

Twee solo's bij de nieuwelingen in de Waaslandcross

Bij de eerstejaars nieuwelingen stond geen maat op Aaron Dockx. De jonge Iko-Beobankrenner kende geen al te goede start maar wist dat in de zandstrook al meteen goed te maken. De volgende ronde soleerde hij naar zijn 17de zege.

"Ik wou zo snel mogelijk alleen wegrijden. Na die slechte start kon ik in het zand al snel opschuiven. Die 17 zeges op 17 wedstrijden? Ik hoop dat ik die reeks kan doorzetten en het seizoen kan afsluiten zonder nederlaag.", aldus Dockx na de wedstrijd.

Bij de meisjes was de zege voor Mirthe Van den Brande, voor Julie Roelandts en Kiona Dhont.

Identiek scenario

Bij de tweedejaars volgde Jente Michels gewoon het scenario van Dockx, ook hij startte achteraan. "In de technische zone in het zand kon ik al snel het verschil maken en verder uitbouwen. Op 16 wedstrijden stond ik al iedere keer op het podium, twaalf keer kon ik ook effectief winnen. Dit was nochtans geen parcours op mijn maat. Op de passage in het zand na was er weinig techniek vereist. Mijn volgende doelen? Eerst wil ik het PK in Hamme winnen en daarna begin ik aan de voorbereiding op het BK in Kruibeke." aldus Michels

Vind volledige uitslag van nieuwelingen en juniores via onze kalenderpagina

Foto©Veldritkrant / Tekst: Bart D / reacties: Soudal Classics
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!