Tom Meeusen koerst het liefst dicht bij huis

Tom Meeusen koerst het liefst dicht bij huis

De Waaslandcross in Sint-Niklaas op zaterdag 22 december staat ook bij Tom Meeusen op de kalender. En de Corendon-Circusrenner hoopt te schitteren in De Ster.

Mathieu van der Poel is op zaterdag 22 december de absolute topfavoriet voor de zege bij de heren in de Soudal Waaslandcross. Maar wie ook wil schitteren in het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas is Tom Meeusen. De ploegmaat van Van der Poel boekte twee jaar geleden in Sint-Niklaas zijn laatste profzege als veldrijder en dat roept goede herinneringen op. “Het is altijd leuk om een cross te rijden die je al op je palmares hebt staan”, vertelt de Antwerpenaar. “Bovendien is het een parcours dat me op het lijf is geschreven. Een zandcross op een mooie locatie met technische passages en die sprong over het muurtje, daar hou ik wel van.”

Geen cadeaus

Op een cadeautje van zijn Nederlandse ploegmaat rekent Meeusen niet. “In de cross moet je geen cadeautjes geven of verwachten. De beste moet zaterdag gewoon winnen en de kans is heel groot dat het opnieuw Mathieu is. Voor mij is het echter wel een mooie gelegenheid om mezelf nog eens te bewijzen.”

In de schaduw van Van der Poel is Meeusen aan een degelijk seizoen bezig. Alleen valt dat niet zo op door de hegemonie van zijn ploegmaat. “Ik had één uitschieter: de Flandriencross in Hamme. Voor mij was die prestatie een opluchting. Ik had opnieuw het gevoel dat ik met de beste crossers kon meerijden. Ook al deed het op dat moment wel heel veel pijn.”

Tevreden

“Daarnaast kan ik wel tevreden zijn over mijn seizoen. Ik sta vijfde in de Superprestige, zesde in de DVV Trofee en in de wereldbeker is de toptien nog mogelijk. Dat bewijst dat ik aan een regelmatig seizoen bezig ben. Dat het allemaal in de schaduw is van Mathieu stoort me niet, ik voel me goed in die luwte.”

Dat Meeusen tijdens de afwezigheid van Van Aert en Van der Poel niet kon profiteren om mee te doen voor de overwinning is wel een kleine tegenvaller. “Ik had gehoopt om mee te doen voor de zege, net op dat moment kende ik een dipje. Misschien omdat ik dit seizoen al aan 25 crossen zit. Nu voel ik me terug fris om met een goed gevoel de kerstperiode aan te vatten.”

'Ik koers gewoon liever dicht bij huis'

Opmerkelijk: in tegenstelling tot veel collega-renners kiest Meeusen er niet voor om in kleinere buitenlandse crossen een overwinning na te jagen. “Dat is misschien geen voordeel voor mijn UCI-ranking. In België is het veel moeilijker om punten te sprokkelen, maar ik koers gewoon veel liever dicht bij huis. Ik haal er ook meer voldoening uit om hier voor de topvijf te rijden dan in het buitenland te winnen. Op het einde van het jaar zal ik zo ook wel voldoende punten hebben.”

Vind info (programma, deelnemers, ...) van Soudal Waaslandcross via onze kalenderpagina


Foto© TFoto-Wouter Toelen / bron: Soudal Classics
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!