Happy Dog Cat

Sanne Cant toonde zich finaal de sterkste in Zonhoven

Sanne Cant toonde zich finaal de sterkste in Zonhoven

Sanne Cant heeft de vijfde manche van de Superprestige gewonnen, in Zonhoven. In volle finale kon de wereldkampioene de Nederlandse revelatie Denise Betsema achter zich houden. De jonge Ceylin del Carmen Alvarado werd knap derde en eerste belofte.

Annemarie Worst nam dan wel samen met Nikki Brammeier een goede start in Zonhoven maar had de Limburgse ondergrond niet goed onder controle en kwam enkele keren ten val. De Europese kampioene zou niet meer meestrijden voor de zege. De Britse Brammeier pakte een voorsprong van ongeveer tien seconden maar Sanne Cant, Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema reden het kloofje op de koploopster dicht. Na een tuimelperte van de Britse was het bovendien dit drietal dat de leiding van de wedstrijd nam en zou strijden voor de zege in de vijfde manche van de Superprestige bij de dames. Voor Alvarado ging het in de slotronde net iets te snel en het draaide dus uit op een duel Cant-Betsema. Finaal wist Cant met al haar ervaring de Nederlandse onder druk te zetten en koos ze haar moment om naar de kop te rijden en meteen enkele meters te nemen. De wereldkampioene ging voluit, kon haar kloofje nog wat vergroten en pakte zo de mooie en zichtbaar deugddoende overwinning in een topcross als Zonhoven. Denise Betsema hield stand voor de tweede plaats en Ceylin del Carmen Alvarado werd knap derde algemeen en eerste belofte.

'Hopelijk komt de trein stilaan op snelheid'

"Dit doet inderdaad enorm veel deugd na een toch wel zware wedstrijd. Na mijn mindere prestatie van zaterdag in Antwerpen vermoedde ik wel dat die vooral te wijten was aan de nasleep van mijn stage en dat het vandaag wellicht een pak beter zou gaan. Ik zei dat vooraf niet met zoveel woorden, want als het dan niet meteen lukt, volgt al snel weer commentaar. Het goede gevoel waarop ik hoopte, was er echter. Ik zat al enkele ronden klaar om te gaan, maar ik wilde mezelf niet tegenkomen en wachtte daarom tot de absolute slotfase. Ik had een tweetal stroken in gedachten waar ik het verschil moest kunnen maken en dat is perfect zo uitgekomen. Hopelijk komt de trein nu stilaan op snelheid en kan ik deze lijn doortrekken in de komende wedstrijden." aldus Sanne Cant.

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D /reactie: Superprestige

Vind de volledige uitslag en het klassement van/na SP Zonhoven via onze kalenderpagina 
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031