Een perfect rapport voor Mathieu van der Poel in de Superprestige

Een perfect rapport voor Mathieu van der Poel in de Superprestige

Daags na de zege in de Scheldecross stond er ook geen maat op Mathieu van der Poel in de Superprestigewedstrijd van Zonhoven. De Europese kampioen heeft tot dusver met 5/5 een perfect rapport in de Telenet Superprestige.

Kort na de start bij de heren in Zonhoven nam David van der Poel de kop van de wedstrijd, met broer Mathieu in het wiel en Tom Meeusen op positie drie. Toen Meeusen voet aan de grond zette en de renners achter hem ook even moesten inhouden, waren de broers ribbedebie. Mathieu nam de leiding over van zijn broer en soleerde weg naar zijn vijfde zege op vijf wedstrijden in de Telenet Superprestige. De Europese kampioen nam op zeer korte tijd een halve minuut, die hij uitbouwde tot ongeveer een minuut op eerste achtervolgers Wout van Aert en Toon Aerts, die ook in die volgorde finishten.

“Het was een beetje de schuld van mijn broer dat ik al zo snel alleen kwam te zitten. Hij ging wel heel voortvarend van start. Ik nam even later over en wilde hem eigenlijk wel meenemen in mijn spoor, maar toen ik een eerste keer omkeek, had ik al een ruime kloof. Ik heb die nog even proberen uitbouwen, waarna ik overschakelde op een tempo dat ik zeker een uur kon aanhouden. Dit is geen klassement op tijd, dan moet je ook niet voor elke seconde vechten.”, was de uitleg van Mathieu na de wedstrijd.

Heel even was Van der Poel wellicht minder geconcentreerd en ging overkop. “Ik werd een beetje nonchalant en haakte met mijn remgreep achter een dranghek. Dat kan gebeuren.”

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D /reactie: Superprestige

Vind de volledige uitslag en het klassement van/na SP Zonhoven via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!