Cortjens primus in zeer mooie finale bij de juniores in Zonhoven

Cortjens primus in zeer mooie finale bij de juniores in Zonhoven

Ryan Cortjens heeft het zeil naar zich toe weten te trekken na een zeer boeiende finale bij de juniores in de Superprestige Zonhoven. De wereldkampioen Ben Tulett en Thibau Nys flankeerden de winnaar op het podium.

De leider in het klassement van de Superprestige bij de juniores Witse Meeussen ging goed van start in Zonhoven en kreeg Ryan Cortjens en Lennert Belmans mee in zijn spoor. Ook Michael Bervoets en wat later Ben Tulett en Thibau Nys wisten aan te sluiten.

Met zijn zessen ging de kopgroep van zes de laatste rondes in. Cortjens pakte finaal uit met een versnelling waarop niemand kon antwoorden en pakte dus verdiend de zege. In de loopstrook toonde de wereldkampioen Tulett zich heel sterk en reed naar plek twee. Nys junior won de spurt voor het laatste plaatsje op het podium van Belmans en Meeussen, die nipt zijn leidersplaats veilig stelde

'lijn door trekken'

“Ik had vooraf al gezegd dat het mijn beste optie was om tot de laatste ronde te wachten”, zei winnaar Cortjens na de wedstrijd. “Ik merkte wel dat ik doorgaans heel goed de passage door de kuil verteerde en besliste dan ook al snel om het daar te doen in de slotronde. Ik kreeg de kloof waarop ik hoopte. Voordien had ik het eerder tactisch aangepakt. Zo temporiseerde ik enkele keren om met Tulett en Belmans twee ploeggenoten te laten terugkeren. Dat zij er uiteindelijk nog in slaagden om zich tussen mij en Meeussen te nestelen, is een bonus. Na mijn pech in Gieten dacht ik dat ik niet meer in aanmerking zou komen voor de eindzege, maar een mooie reeks verder sta ik weer in heel kansrijke positie. Het komt er nu op aan om die lijn door te trekken, ook naar de kampioenschappen toe.”

“Ik had wel ingecalculeerd dat ik vandaag een deel van mijn voorsprong zou moeten prijsgeven”, luidde het bij Meeussen. “Ik ben van de toppers misschien wel de enige die de voorbije weken vooral veel heeft gewerkt voor de examens op school, crossen deed ik twee weekends niet en ook de trainingsarbeid was miniem. Desondanks zat een podiumplaats er zeker in, maar ik had op het einde een probleem met mijn rechter shifter waardoor ik mijn kans niet echt kon gaan in de sprint.”Foto's© TFoto-Wouter Toelen / bron reacties: Superprestige

Vind de volledige uitslag en het klassement van/na SP Zonhoven via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!