Mathieu van der Poel soleert als 'vanouds' na de stage

Mathieu van der Poel soleert als 'vanouds' na de stage

Mathieu van der Poel is goed van stage teruggekeerd en soleerde als 'vanouds' in de Scheldecross in Antwerpen; De Europese kampioen heeft nog een stuk van de achterstand afgeknabbeld in het algemeen klassement.

Mathieu van der Poel trekt ook na zijn stage de lijn van de eerste seizoenshelft door. "Ik heb er nooit aan getwijfeld. Op stage voelde ik me heel goed, ook al heb ik maar dertig minuten op mijn crossfiets gezeten. Ik heb even op het strand door het zand gereden om het gevoel niet te verliezen, de andere trainingen heb ik op de wegfiets afgewerkt."

"In het begin van de wedstrijd maakte ik nog iets te veel fouten en reed ik mezelf twee keer vast in het zand, maar het tweede deel van de wedstrijd was goed. Ik ging beter door het zand rijden en dat was vandaag heel belangrijk om het verschil te maken. Er was maar één spoor. Kon je dat niet houden, dan viel je helemaal stil.", legde Mathieu uit.

Wedstrijd mooier

De zandstrook op het strand van Sint-Anneke werd dit jaar een paar meter opgeschoven richting de Schelde. Een goede beslissing volgens Van der Poel. "Zo is de wedstrijd nog lastiger en nog mooier gemaakt. Er ligt hier zoveel zand, dan moet je dat gebruiken. De organisatie heeft dat dit jaar uitstekend gedaan. Ook voor het publiek is die zandstrook een meerwaarde."

Toch kwam de versnelling van Van der Poel er na de zandstrook. "Dat vond ik dan ook de lastigste plaats van het parcours. Je kwam net uit twee zandstroken waar je moest lopen. Als je dan terug op de fiets springt, dan lopen je benen helemaal vol. Wout zat nog even in mijn wil, maar na een nieuwe versnelling op de kleine heuveltjes kon ik een mooi gat slaan."

Top 3 klassement DVV Trofee: 1. Toon Aerts 2. Mathieu van der Poel (Ned) op 57 sec 3. Michael Vanthourenhout 2'45"

Foto© Veldritkrant /reactie: DVV Trofee

Vind uitslagen en klassementen van/na de Scheldecross via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!