Isolteam - nieuws

Lars en Niels zegevieren bij de jeugd in Antwerpen

Lars en Niels zegevieren bij de jeugd in Antwerpen

Lars Boven was de beste bij de juniores in de Scheldecross in Antwerpen en Niels Vandeputte won de strijd in de beloftencategorie ...

Wereldkampioen Ben Tulett nam weliswaar een goede start bij de juniores maar kon zijn inspanning niet doortrekken. Ook Jelle Vermoote probeerde weg te geraken maar kon op het snelle parcours geen stand houden. In de voorlaatste ronde had Lars Boven meer succes. In de technische zandstrook, kort voor de aankomst, plaatste de jonge Nederlander een aanval en hield stand tot de finish. West-Vlaming Vermoote en Yorben Lauryssen vervolledigden het podium als tweede en derde. Voor Lars Boven is het zijn eerste zege van dit veldritseizoen.

Niels Vandeputte verrast zichzelf

De wedstrijd bij de beloften op Linkeroever leek een duel te worden tussen Timo Kielich en Antoine Benoist (Fra). De twee vormden al vroeg in de wedstrijd een kopduo en bouwden een voorsprong van ongeveer 20 seconden uit. Maar het draaide anders uit ... en eerstejaars Niels Vandeputte won de wedstrijd.

"Ik had niet verwacht dat ik hier als eerstejaars zo'n wedstrijd kon winnen", was Vandeputte eerlijk na de wedstrijd. "Toen het gat bijna twintig seconden was dacht ik dat we voor de derde plaats reden, maar ik heb de moed nooit verloren en ben blijven vechten. Plots zag ik ze opnieuw rijden en kreeg ik een extra boost."

"In de laatste ronde wou ik op kop aan de zandstrook beginnen. Ik heb gelopen tot mijn benen er bijna afvielen, maar op het einde had ik toch een paar meter, die ik kon vasthouden tot aan de finish. Al heeft het mij veel energie gekost, ik had bijna geen kracht meer om mijn handen in de lucht te steken."Foto© TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D / reactie: DVV Trofee


Vind uitslagen van de Scheldecross via onze kalenderpagina
Zoeken

zin om te adverteren AGB 24/24

Kalender

juli 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031