Druivencross staat mooi op het palmares van Toon Aerts

Druivencross staat mooi op het palmares van Toon Aerts

Toon Aerts vond in Overijse een parcours waar hij met dank aan de regen met nog meer plezier rondcrosste. De Telenet Fidea Lion trok halfweg de wedstrijd stevig door en soleerde naar zijn vierde mooie overwinning van dit veldritseizoen.

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert in de Druivencross in Overijse was Toon Aerts gisteren de uitgesproken favoriet. De kopman van de Telenet Fidea Lions vond er overigens een parcours waar hij van houdt. Des te meer omdat het goed had geregend en het er modderig en glibberig bij lag. "Dat is waarvoor ik crosser ben geworden", klonk het bij tal van veldrijders en veldrijdsters.

Tot ongeveer halfweg de wedstrijd kreeg Toon het gezelschap van onder andere teamgenoten Corné van Kessel en Jim Aernouts maar ook van Michael Vanhourenhout. De Marlux-Bingoalrenner leek een moeilijke klant te worden maar maakte misschien net te veel foutjes om het spoor van Aerts te kunnen volgen toen hij halfcross versnelde.

Ik voelde mij goed vandaag", vertelde Toon na afloop. "Al is het natuurlijk anders zonder Mathieu van der Poel. Ik denk niet dat ik hem had kunnen kloppen, maar hij was er niet bij. En dus kon ik winnen. Een veldrit zonder Mathieu is voor ons als concurrenten ook rustiger. De eerste rondes was het tempo niet zo hoog en zo konden renners terugkeren. Ik heb halfweg de cross dan doorgetrokken op een technische passage en zo het verschil gemaakt. Nu ga ik volgende week rustig trainen om volgend weekend opnieuw klaar te zijn voor de klassementscrossen."

Aerts kon zich in Overijse na de stage van de voorbije dagen eens uitleven in wedstrijd, eentje die hem ligt. "Een echte cross nog eens. Dat was toch al even geleden. Het is een andere manier van crossen en dat ligt me beter dan de snelle omlopen. Het is een beetje te vergelijken met Namen en dat is voor mij elk jaar één van de belangrijkste crossen van het seizoen. Ik heb eigenlijk stilletjes spijt dat ik hier in het verleden niet vaker gestart ben.", aldus een tevreden winnaar die wellicht de komende jaren nog te zien zal zijn in de Druivencross.


Knap seizoen

Toon Aerts is aan een knap seizoen bezig. Met de 2 wereldbekerzeges in Amerika, de Koppenbergcross en nu een klassieker als de Druivencross in Overijse heeft de man uit Rijkevorsel al vier mooie crossen bij op zijn palmares. Bovendien is Toon leider in de Wereldbeker en de DVV Verzekeringen Trofee. In de Superprestige staat hij mooi tweede achter de ongeslagen Mathieu van der Poel.

Foto's©Bram van Lent /Tekst Bart D


Vind de uitslagen van de Druivencross Overijse via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!