Timo Kielich beste bij beloften in Overijse, Cortjens dubbelt

Timo Kielich beste bij beloften in Overijse, Cortjens dubbelt

Timo Kielich wint de wedstrijd bij de beloften in modderig Overijse. Ryan Cortjens realiseert de dubbel dit weekend door na gisteren Essen vandaag ook Overijse te winnen bij de juniores.

Het is niet meteen geweten of de Druivencross regen en modder bestelde maar het was er in elk geval. Europees kampioen Pim Ronhaar had er duidelijk zin in en vloog er al van bij de start in bij de juniores in Overijse. Het duo Ryan Cortjens en de wereldkampioen Ben Tulett wisten de Nederlander pas rond halfcross bij te snellen. Cortjens speelde op de verrassing, ging er meteen voorbij en sloeg een kloofje. Noch Tulett noch Ronhaar, die materiaalpech kende, slaagden erin om hem nog terug te pakken. Zo soleerde Ryan Cortjens in de zware Druivencross naar zijn tweede zege op twee dagen tijd, de dubbel zoals dat heet.

De Iko-Beobanker was uiteraard zeer blij en blijkt nog meer in zijn mars te hebben:"Toch heb ik het gevoel dat ik nog beter kan. Ik heb niet speciaal gepiekt naar deze periode. Ik voel me wel goed, maar zit nog niet op mijn top. Ik ben supergelukkig met mijn overwinning hier. Ik zag Ronhaar snel vertrekken, maar ik panikeerde niet. Ik heb goed gedoseerd en ben rustig naar hem toegereden. Ik wist dat hij een tikje zou krijgen als ik erop en erover ging, daarom deed ik dat. Maar ik voelde me ook gewoon heel sterk. Toen ik een gaatje kreeg, wist ik dat de overwinning zonder pech binnen was. En het lukte! Het is heel speciaal om voor de derde keer in twee weken tijd te winnen.", aldus Ryan Cortjens


Ryan Cortjens

v.l.n.r. Ben Tulett (GBr)-Ryan Cortjens-Jelle Vermoote

Timo Kielich soleerde vanaf ronde 1

Bij de beloften trok een sterke Timo Kielich al van de eerste ronde in de aanval. Niels Derveaux probeerde te volgen maar moest zijn meerdere erkennen in de Steylaerts-777 renner. Toen het duo Yentl Bekaert en Andreas Goeman korter kwam, had de Limburger nog een versnelling zitten en soleerde hij met overmacht naar de overwinning, met finaal dik een halve minuut voorsprong op Goeman, die als tweede over de meet kwam. Bekaert werd een mooie derde.

Deze overwinning doet veel deugd”, aldus Timo Kielich na de wedstrijd. “Het was niet mijn bedoeling om zo vroeg aan te vallen, maar ik had mijn banden wat harder gezet voor de start. Zo kon ik op de weg serieus doortrekkken. Ik ging dan meteen de post in voor zachtere banden, maar toen had ik al een gat. Ik besloot dan om door te gaan. Mijn mountainbike ervaring hielp me wel in de technische afdalingen. Maar toen ik het groepje halfweg koers wat korter zag komen, kreeg ik toch even schrik. Ik had nog wat over, dus besloot ik om nog even te versnellen. Het bleek genoeg te zijn. Ik ben echt heel blij met deze overwinning. Ik ben blij dat de vorm zo goed is na een zware stage."

Foto's© Bart Hazen/ Tekst Bart D /reactie: team Iko-Beobank / Steylaerts-777


Vind de uitslagen tot dusver van de Druivencross Overijse via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!