Maud Kaptheijns pakt zege voor Crelan-Charles in Essen

Maud Kaptheijns pakt zege voor Crelan-Charles in Essen

Maud Kaptheijns is met een goed gevoel teruggekomen van de stage en soleerde vandaag naar de zege in Essen. Lucinda Brand en Eva Lechner finishten knap als tweede en derde.

Nikki Brammeier, Ellen Van Loy en Maud Kaptheijns namen een goeie start in Essen. Achter het trio volgde een groepje met Fleur Nagengast, Eva Lechner, Loes Sels en Yara Kastelijn. Kaptheijns bleek over goeie benen te beschikken en muisde er alleen vandoor. Met nog drie rondes te gaan, had de Crelan-Charlesrenster een voorsprong van 16 sec bijeengefietst op Van Loy, Brammeier en een uit de achtergrond opgerukte Lucinda Brand. De Nederlandse kampioene zette vervolgens alleen de achtervolging in op de koploopster maar kwam niet echt dichter. Uiteindelijk wist Maud haar voorsprong nog een beetje te vergroten en soleerde ze naar de overwinning in de Brico Cross in Essen. Brand kon haar tweede plaats veilig stellen en de Italiaanse Eva Lechner reed nog knap naar de derde plaats.

Het is meteen ook de eerste zege van het seizoen voor Maud en haar team: "Dit doet enorm veel deugd. Ik ben 10 dagen op stage geweest en met een goed gevoel teruggekomen. Ik had nog geen podium gereden. Dat was het eerste doel. Hier winnen is dan ook super. Ik heb er vandaag nog eens van genoten. Het leek een tijd een ver van mijn bed show.", aldus een gelukkige Maud Kaptheijns na de wedstrijd.




Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina 

Foto's© TFoto-Wouter Toelen/ Tekst Bart D




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!