Laurens Sweeck een maat te sterk in Brico Cross Essen

Laurens Sweeck een maat te sterk in Brico Cross Essen

Laurens Sweeck heeft de Brico Cross Essen op een vrij vlotte manier op zijn naam weten te schrijven. Gianni Vermeersch en David van der Poel spurtten zich naar plaatsen twee en drie.

Terwijl de lokale Tom Meeusen bij de start heel even bleef staan, schoot Tim Merlier als één van de eersten uit de startblokken. In zijn zog reed een omvangrijke groep het veld in. De wedstrijd bleef gesloten tot in de derde ronde. Jim Aernouts trok ten aanval, met Gianni Vermeersch en teamgenoten Daan Soete en Laurens Sweeck in zijn spoor. De volgende ronde versnelde Sweeck en trok er alleen op uit, bouwde zijn voorsprong uit en soleerde vlotjes naar zijn tweede zege van het seizoen. De strijd voor de overige podiumplaatsen achter hem werd gewonnen door Gianni Vermeersch en David van der Poel.

Stage onderbroken

Laurens onderbrak zijn stage, die blijkbaar al rendeert, om de wedstrijd in Essen te rijden. "Ik heb niet stil gezeten maar heb heel goed getraind en had eigenlijk na een paar dagen al een heel ander gevoel dan de dagen en de weken daarvoor. En ik ben blij dat dat vandaag niet anders was.", legt Laurens uit. "Ik heb vooral wat uren geklopt om in de kerstperiode sterk te staan en natuurlijk wat intense blokken en wat spurtjes en zo. Ja, het is me blijkbaar goed bevallen. Vorig jaar heb ik eigenlijk ongeveer hetzelfde gedaan als nu en was ik ook heel goed. Toen was ik tweede achter Mathieu. Dus ik ben blij dat ik dat stramien een beetje gevonden heb en hopelijk kan ik er nog een paar procentjes bij doen."

Vlotte zege

Sweeck reed vrij makkelijk weg van de rest "Ik voelde wel van in het begin dat ik niet op mijn limiet zat. Maar ’t is dan natuurlijk nog altijd afwachten hoe dat je de tegenstand moet inschatten. Maar, ja, blijkbaar was ik dan toch wat beter want ik had toch een redelijk groot gat met ene keer goed door te trekken en ben ik gewoon mijn tempo blijven rijden."

De kopman van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice kent alvast een goede start met wat nog komt. "Ja, voor de moment ben ik er goed aan begonnen hé. Het is nog twee weken voor de echte kerstperiode maar dit pakken ze toch al niet meer af.", aldus een positieve Laurens Sweeck.

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina 

Foto's© TFoto-Wouter Toelen/ Tekst Bart D / reactie: Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!