Happy Dog Cat

Iko-Beobank pakt zege bij nieuwelingen en juniores in Essen

Iko-Beobank pakt zege bij nieuwelingen en juniores in Essen

Nadat Mathis Avondts bij de nieuwelingen op het hoogste schavotje mocht, pakte Ryan Cortjens ook de zege bij de juniores voor Iko-Beobank.

Pas in de derde ronde wisten Ryan Cortjens, Ben Tulett en Lewis Askey (GBr)enige voorsprong te nemen op de rest van het pak. In de tweede helft van de wedstrijd moest wereldkampioen Tulett de rol lossen. Cortjens wist finaal enkele meters te nemen op Askey en pakte de tweede overwinning van de dag voor het team Iko-Beobank. Iets minder dan een halve minuut later won Tom Lindner (Dui) de strijd voor de derde podiumplaats van Salvdor Alvarado (Ned).
Bij de nieuwelingen won Mathis Avondst, met overschot. Al vrij vroeg in de wedstrijd soleerde hij naar de overwinning. Ook Brent Blommen wist de tweede plaats vrij snel te consolideren. De iets spannender strijd voor plek drie werd gewonnen door Silas Kuschla (Dui)

"Met de examens heb ik de voorbije week iets minder getraind", vertelde een blije Mathis Avondts na de wedstrijd. "Maar ik heb vandaag toch laten zien dat de conditie zeker nog oké is. Tot de 19de zal ik het sowieso iets rustiger aan blijven doen. Pas tijdens de kerstvakantie drijven we de trainingsintensiteit opnieuw op in functie van het Belgisch kampioenschap."

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina 

Foto's© TFoto-Wouter Toelen/ Tekst Bart D / reactie: Brico Cross
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!