Happy Dog Cat

Is Tom Meeusen in de flow om in thuisbasis Essen te winnen?

Is Tom Meeusen in de flow om in thuisbasis Essen te winnen?

Tom Meeusen wil in zijn thuisbasis Essen de cyclocross die sinds 1965 op de kalender staat ooit eens winnen. "Eerlijk? Het is een van mijn grootste doelen.", klinkt het.

De prestatie van Tom Meeusen in de recentste Flandriencross kan iedereen zich wellicht nog voor de geest halen. De Corendon-Circusrenner deed er toen alles aan om zolang mogelijk in het wiel van zijn kopman Mathieu van der Poel te blijven en wist zich finaal naar een knappe tweede plaats te fietsen.

"In de flow van de Flandriencross deed ik het ook meer dan voortreffelijk in Koksijde", vertelt Meeusen. "Met als gevolg dat ik vorig weekend in Hasselt en Mol droomde van meer. Helaas, het bleef bij dromen. Niet fris genoeg wegens iets te veel hooi op mijn vork op training, denk ik. Daarom deed ik het deze week iets rustiger aan. Zaterdag in de Brico Cross van Essen wil ik er weer staan."

'Ik word er elk jaar weer vooruitgestuwd'

De cyclocross in Essen is voor Meeusen heel speciaal: "Ik rijd zó graag voor eigen volk. Dat kan je amper verwoorden. Voor mij is het ongetwijfeld een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Ik vermoed dat weinig renners zo een thuiscross kennen. Ik ken de organisatoren en het publiek zaterdag, dat zijn mensen die ik tegenkom bij de bakker en de slager. Ik word er elk jaar weer vooruitgestuwd."

De Essenaar wil absoluut ooit eens winnen in zijn thuisbasis "In alle omliggende gemeenten kon ik dat wel. In Loenhout, Kalmthout, Hoogstraten. Geef toe, het zou jammer zijn als ik mijn carrière zou afsluiten zonder die ene overwinning in eigen dorp. Maar voorlopig kom ik niet verder dan twee podiumplaatsen. Ik blijf proberen! "

'Een zalig gevoel is dat'

Het hoeft dus geen verder betoog dat het voor de 'local' een leuke dag wordt:"Dat is het altijd, daar aan de Quarantainestallen. Al moet ik bekennen dat ik in de aanloop er naartoe extra zenuwachtig ben. Echte stress, ja. Maar in de wedstrijd zelf heb ik daar weinig last van. Met dank aan de vele fans. Mensen die anders zelden of nooit naar de cross komen. Maar die ene dag komen ze buiten om mij aan te moedigen. Een zalig gevoel is dat.", aldus Tom Meeusen


Vind info van de Cyclocross Essen via onze kalenderpagina

Foto©Veldritkrant / bron: Brico Cross
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!