AGB 24/24
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Marlux-Bingoal maakt zijn kern voor 2019 bekend

Marlux-Bingoal maakt zijn kern voor 2019 bekend

Marlux-Bingoal laat weten dat zijn sportieve kern voor 2019 helemaal op punt staat. De overstap van beloften Anton Ferdinande en Maxim Dewulf staat in de kijker, alsook de opwaardering en verlenging van het contract van Denise Betsema.

"Anton Ferdinande en Maxim Dewulf zijn twee jongeren die hun opleiding hebben genoten bij onze opleidingsploeg Callant - Doltcini. Na een sterke passage bij de juniores zijn zij momenteel bezig aan hun eerste maanden bij de beloften. Dat Anton en Maxim vanaf 1 januari als belofte de kleuren van Marlux - Bingoal mogen gaan verdedigen, heeft niet alleen te maken met hun kwaliteiten als veldrijder, maar ook hun kunnen op de weg.", klinkt het.

Momenteel is de sportieve leiding al volop bezig met de uitbouw van een goed gestoffeerd wegprogramma voor 2019. En daar zullen beide aanwinsten een belangrijke rol in krijgen. “Ons programma zal er een beetje hetzelfde uit gaan zien als vorig jaar. Dan hebben we ook jonge renners nodig van wie we weten dat ze niet gaan ‘verdrinken’. Maxim is op de weg een zeer aanvallend renner. Anton is ook een goed wegrenner en hij is me deze winter in positieve zin aan het verrassen”, vertelt Mario De Clercq, die als sportief coördinator mee verantwoordelijk is voor de doorstroming van jongeren in de piramide.

Opwaardering en verlenging contract tot 2021

"De contractaanpassing voor de Nederlandse Denise Betsema spreekt dan weer voor zich. Denise rijdt vandaag net een maand in onze dienst, en heeft op die korte termijn alle verwachtingen overtroffen, met de zege in de Ambiancecross van Wachtebeke gevolgd door wereldbekerwinst in Koksijde als hoogtepunt. Dat werd door manager Jurgen Mettepenningen beloond: haar semi-profcontract werd omgezet in een voltijds profcontract, en de duur van de overeenkomst werd met een jaar verlengd: die loopt nu tot eind 2021."

Vertrek Joseph, Pauwels en Franck

"Zo is onze ploeg voor 2019 helemaal rond. Dat ook de Nederlandse eerstejaarsbelofte Ryan Kamp, net als Anton en Maxim, op 1 januari de overstap maakt vanuit Callant - Doltcini naar Marlux - Bingoal, dat was reeds langer bekend. Zij komen zo in de plaats van drie uitgaande transfers: Thomas Joseph (lees hier), Tijl Pauwels (nvdr. naar Nano Development Team - focus op de weg) en Alicia Franck, wiens overeenkomst bij onze ploeg eind 2018 afloopt, vertrekken naar andere oorden.", aldus de uitleg vanuit het team.

Al eerder bekend: Witse Meeussen, Pim Ronhaar en Luke Verburg, die momenteel mee het mooie weer maken in de juniorescategorie, maken op 1 januari 2020 de overstap van Callant - Doltcini naar Marlux - Bingoal.

De renners van Marlux-Bingoal van wie de naam niet wordt vermeld, maken uiteraard ook deel uit van die kern.


Foto©Veldritkrant / bron: Marlux-Bingoal
Zoeken

Kalender

mei 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031