Ryan Cortjens heeft de Soudal GP Hasselt gewonnen

Ryan Cortjens heeft de Soudal GP Hasselt gewonnen

Ryan Cortjens heeft in de Soudal GP Hasselt het duel voor de zege bij de juniores gewonnen van Ward Huybs. De Brit Lewis Askey finishte als derde.

Ryan Cortjens legde er in het Kapermolenpark bij de juniores al meteen na de start stevig de pees op en trok er alleen op uit. Cedric Vandesompel, Michael Bervoets en Ward Huybs volgden als eerste achter de Limburger. Huybs wist de sprong naar voor te maken en zo kregen we een leidersduo. Heel even leek Vandesompel ook te kunnen aansluiten maar dan werd het tempo vooraan terug de hoogte ingejaagd. Uiteindelijk kwam het tot een spurt voor de overwinning tussen de twee koplopers, waarin Cortjens zich de rapste toonde. De Brit Lewis Askey reed nog naar de derde stek en kon deze ook consolideren.

"Ik legde er van bij de start meteen de pees op, wat achteraf gezien niet de beste keuze was", legde Ryan uit na de wedstrijd. "Ik kwam mezelf wat tegen, maar we konden er met ons tweetjes een mooie strijd van maken. In de laatste ronde was het schouder tegen schouder, alles of niks. Ik dacht eigenlijk dat Ward zou wegrijden bij mij, zoals in Geraardsbergen. Hij moest wellicht zelf wat recupereren van zijn achtervolging.", aldus Cortjens.

"In eigen gouw winnen voelt goed .Een extra motivatie als familie, vrienden en zelfs leerkrachten hier zijn. Dat voelt fijn aan. Het parcours ligt er snel bij, maar de ondergrond schuift en sommige stukjes zijn zeer lastig. Men heeft een mooi parcours uitgestippeld." sluit Ryan af met een compliment voor de organisatie.

Niels Ceulemans, Jente Michels en Senne Knaven op het hoogste schavotje bij de nieuwelingen

Heel wat inschrijvingen bij de nieuwelingen in de Soudal GP Hasselt. Wat er toe leidde om de eerste- en tweedejaarsnieuwelingen in een aparte reeks te laten rijden.

Bij de eerstejaars nieuwelingen kon Niels Ceulemans in de laatste ronde de Nederlander Jesper Schins afschudden en zijn eerste overwinning van het seizoen pakken. Kenay De Moyer won de strijd voor de derde plek van Iben Rommelaere.Bij de meisjes namen de dochters van ex-profwielrenner Servais Knaven, Senne en Mirre, de plaatsen één en twee in. Mirthe Van Den Brande werd mooi derde.Jente Michels startte bij de tweedejaars nieuwelingen helemaal achteraan maar slaagde er toch in om naar de twee jongens, Mathis Avondts en Matyas Kopecky, vooraan te rijden. De drie zouden finaal strijden voor de zege in het Kapermolenpark. Michels bleek over heel goede papieren te beschikken en reed bij het ingaan van de slotronde weg van zijn metgezellen en pakte de zege. Matyas Kopecky finishte nog kort achter de winnaar als tweede en Mathis Avondt mocht mee op het podium als derde.
Vind de volledige uitslag van de nieuwelingen en juniores via onze kalenderpagina

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D / reactie: Soudal Classics
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!