Van der Poel individueel 't sterkst, Telenet Fidea Lions als team

Van der Poel individueel 't sterkst, Telenet Fidea Lions als team

Mathieu van der Poel toonde in Koksijde nog maar eens wat voor talent hij is. De Europese kampioen steekt er momenteel met kop en schouders bovenuit. De Telenet Fidea Lions scoren dan weer sterk als team, in de breedte heet dat dan.

Sommige zullen het vooraf al geweten hebben maar zij die wachtten tot de wereldbekermanche in Koksijde bij elite heren van start ging, zagen al snel dat er weinig of niks Mathieu van der Poel van de zege zou houden. De Europese kampioen demonstreerde deze keer hoe je optimaal door het zand kan rijden en soleerde naar zijn dertiende zege. Wout van Aert weerde zich kranig maar moest zich wederom tevreden stellen met een tweede plaats, zijn tiende al dit veldritseizoen. Met Toon Aerts op drie, Lars van der Haar op vier en Corné van Kessel op vijf scoorden de Telenet Fidea Lions het best als team in de Vlaamse Duinencross.

We zijn halfweg het crossseizoen en het hoeft weinig betoog dat Mathieu van der Poel met zijn 13 zeges, de Europese titel, ongeslagen in het klassement van de superprestige en zijn opmars in de DVV Trofee absoluut de beste crosser op dit moment is.

Telenet Fidea Lions sterk overall

Toon Aerts is leider in het wereldbekerklassement en de DVV Trofee. De man uit Rijkevorsel staat bovendien tweede in de Superprestige. In de Wereldbeker nemen de Telenet Fidea Lions met Quinten Hermans, Corné van Kessel en Lars van der Haar ook plaatsen 3, 4 en 5 in van het klassement. In de Superprestige vervolledigt Van der Haar de top drie en in de DVV Trofee is hij momenteel tweede. De jongens van Sven Nys en Kris Wouters staan bovendien met z'n vieren in de top 10 op de UCI-ranking. Voegen we daar nog de goede resultaten van Ellen Van Loy en belofte Fleur Nagengast aan toe dan lijken de Telenet Fidea Lions er momenteel als team zeer sterk 'overall' uit te komen.

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst Bart D

Fotospecial 'Vlaamse Duinencross' - elite heren klik

Vind de uitslagen en klassementen van/na Koksijde via onze kalenderpagina 

Update 27-11: Top 10 UCI-ranking - Mathieu van der Poel staat terug op 1
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!