Van der Poel is genaderd tot minder dan 2 minuten in DVV Trofee

Van der Poel is genaderd tot minder dan 2 minuten in DVV Trofee

Mathieu van der Poel heeft de Flandriencross in Hamme gewonnen en aanzienlijk wat tijd goed gemaakt in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Tom Meeusen en Laurens Sweeck werden tweede en derde.

Mathieu van der Poel deed in Hamme wat hij daags te voren in de wereldbekermanche in Tábor deed, vlammen. De Europese kampioen dook als eerste het veld in en trok meteen door. Enkel Tom Meeusen kon mee aan zijn wiel en de twee bouwden stap voor stap hun voorsprong uit op het pak. Meeusen gaf het beste van zichzelf om te blijven volgen en hield dat vol tot op twee ronden van het einde. Finaal soleerde Van der Poel naar zijn elfde overwinning van dit veldritseizoen in de Flandriencross, met een voorsprong van 44 sec op zijn teamgenoot en 1 min 50 sec op Michael Vanthourenhout (5de), Gianni Vermeersch (4de) en Laurens Sweeck, die derde werd. Toon Aerts, de leider in de DVV Trofee, finishte op 2'01".

Extraatje door Tom

Van der Poel leek na afloop zelf enigszins verrast van zijn prestatie en was ook blij dat Tom Meeusen mee vooraan zat: "Ik weet dat ik bijna op mijn toppunt zit, maar ik was erg geschrokken van mijn voorsprong aan de meet. Vorig jaar moest ik hier een hele cross knokken voor tien seconden. Ik was blij dat Tom mee was. Inhouden heb ik niet al te vaak moeten doen. Het is zijn verdienste dat hij in mijn wiel bleef. Hij riep meermaals dat ik moest doorrijden. Zijn inspanning bezorgde mij een extraatje tijdens de wedstrijd."

Goede zaak in het tijdsklassement

Met zijn exploot doet de Europese kampioen een zeer goede zaak in het tijdsklassement. "Dat had ik ook niet verwacht. Ik doe een hele goede zaak in het klassement terwijl ik het bijna had opgegeven. Dit was één van mijn beste dagen van het seizoen. Ik dacht heel even Tom mee te nemen om de overwinning te schenken, maar ik voelde dat ik hem op zijn minst tot aan de laatste twee ronden moest meesleuren. Dan was hij zeker van de tweede plaats.", aldus Mathieu van der Poel.

Klassement elite heren DVV Verzekeringen Trofee

1. Toon Aerts
2. Lars van der Haar (Ned) op 1'54"
3. Mathieu van der Poel (Ned) op 1'56"


Vind de uitslagen en klassementen van/na de Flandriencross via onze kalenderpagina

Foto© Veldritkrant - PV / Tekst Bart D / reactie: DVV Trofee




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!