Happy Dog Cat

Van der Poel zit na Tábor aan zijn tiende zege dit veldritseizoen

Van der Poel zit na Tábor aan zijn tiende zege dit veldritseizoen

Mathieu van der Poel heeft in Tábor zijn de tiende zege van dit veldritseizoen gepakt. Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar werden knap tweede en derde. Toon Aerts behoudt zijn leiderstrui van de wereldbeker.

Één slippertje van Toon Aerts in de tweede ronde in een technische afdaling was voldoende voor Mathieu van der Poel om weg te rijden van de rest. De Europese kampioen bouwde een voorsprong van enkele meters stelselmatig uit en reed éénzaam naar zijn tiende zege van dit veldritseizoen. Michael Vanthourenhout probeerde nog om de aansluiting te maken maar besliste al gauw om zijn eigen tempo te rijden om zichzelf niet op te blazen. De Marlux-Bingoalrenner kreeg later in de wedstrijd enkel nog het gezelschap van Lars van der Haar. Vanthourenhout had het voordeel dat hij sprong over de balkjes en Van der Haar niet en zo kon hij beslag leggen op de tweede stek en werd Lars derde.

"Ik heb hier sinds de juniores nog nooit een editie verloren", gaf Van der Poel mee na afloop in Tábor. "Dit is een rondje dat me heel goed ligt", vertelden zowel Mathieu, Michael Vanthourenhout als Lars van der Haar. Van der Poel had niet de intentie om zo vroeg in de wedstrijd weg te (kunnen) rijden. "Ik denk dat niemand dat had. Maar op een technisch stuk waar ze het misschien niet echt verwachtten, kreeg ik een kloofje. Ik had het goeie gevoel en kon mijn ding doen. Ik ben blij dat ik gespaard ben gebleven van vallen aan de balkjes want ik ben er gisteren en vandaag in de opwarming gevallen. Als ik mijn eigen tempo kan rijden en eigen lijnen kiezen, is 't vaak het makkelijkst.", aldus de Europese kampioen veldrijden bij wie het ook allemaal zo lijkt.

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst Bart DVind de volledige uitslag en stand in de WB van/na Tábor via onze kalenderpagina 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!