Selecties Nederland voor de wereldbekermanche in Tábor

Selecties Nederland voor de wereldbekermanche in Tábor

Gerben de Knegt heeft zijn selecties voor de wereldbekermanche in Tábor (Tsj) vrijgegeven. De bondscoach van de Nederlandse veldrijdsters/veldrijders zet 29 namen op de lijst voor zaterdag 17 november.

Het kan bijna niet anders dan dat de bondscoach van de Nederlandse veldrijders/veldrijdsters met een goed gevoel zal afreizen naar Tsjechië na het succesvol EK (lees hier). "Uiteraard ben ik tevreden met het afgelopen Europese kampioenschap in Rosmalen. We hadden een goede voorbereiding, iedereen heeft gedaan wat hij of zij moest doen en we hebben goed gepiekt. Na alle euforie is het nu weer tijd om de knop om te zetten naar de orde van de dag, een nieuwe wereldbeker. Het is een mooi parcours. Ik ga er van uit dat het droog blijft, dus we verwachten geen modder. Daar kunnen we rekening mee houden", klinkt het bij De Kneght.

Marianne Vos zal niet van start gaan in Tábor en neemt een aangekondigde rustperiode. "Wat ik een slimme zet vind met het oog op de rest van het seizoen en het aankomende WK.", aldus de bondscoach.

De Nederlandse selecties:

Elite heren
Mathieu en David van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Stan Godrie, Sieben Wouters, Joris Nieuwenhuis en Gosse van der Meer

Dames
Maud Kaptheijns, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Sophie De Boer, Fleur Nagengast, Inge van der Heijden, Manon Bakker en Denise Betsema.

Beloften/U23 heren
Jens Dekker, Maik van der Heijden, Kyle Agterberg, Mees Hendrikx, Ryan Kamp en Roel van der Stegen

Juniores
Pim Ronhaar, Luke Verburg, Noah Vreeswijk, Hugo Kars, Lars Boven en Twan van der Drift.


Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D / bron : KNWU
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!