Alice Maria Arzuffi reed naar een mooie zege in Gavere

Alice Maria Arzuffi reed naar een mooie zege in Gavere

Alice Maria Arzuffi heeft met de zege in de superprestigewedstrijd Gavere een wedstrijd met naam en faam op haar palmares gezet. De Italiaanse van het team Steylaerts-777 was duidelijk de betere bergop gisteren.

Annemarie Worst en Sanne Cant gingen in Gavere het snelst van start en namen wat afstand op achtervolgsters Alvarado en Arzuffi. De rest volgde iets verder. Een sterk bergoprijdende Alice Maria wist het kopduo bij te benen. Worst maakte bovendien een slipper bij het insturen van de materiaalpost en even later kwam Cant tot stilstand op het lastig stuk bergop. De Italiaanse Arzuffi hield een goed tempo aan en kwam alleen aan de leiding van de wedstrijd, wat ze zou volhouden tot de finish. Achter haar werd een paar keer haasje-over gespeeld tussen Cant en Worst én een sterke Nikki Brammeier haalde bovendien de twee bij om finaal naar een tweede plaats te rijden. De wereldkampioene en de Europese kampioene zagen nog Helen Wyman en Eva Lechner naderen maar spurtten uiteindelijk voor de derde plaats.

Zo kregen we na een alweer leuke wedstrijd bij de dames, een internationaal getint podium met wederom een andere winnares 1. Alice Maria Arzuffi (Ita) 2. Nikki Brammeier (GBr) 3. Sanne CantStukje van droom waargemaakt

De in België wonende Italiaanse maakt zo al een stukje van haar droom waar met de eerste grote overwinning van een gekende cross, een klassieker."De Superprestige winnen is nog niet aan de orde, maar met deze zege ben ik heel gelukkig”, zei Arzuffi. “Gavere is echt wel een klassieker in het veldrijden en als je dan net daar je eerste grote overwinning kunt boeken, is dat heel mooi. Het lag er met de modder heel zwaar bij, maar met het vele klimwerk kreeg ik anderzijds een parcours op mijn maat onder de wielen. Klimmen is echt wel mijn ding.", aldus een 'happy' Alice Maria Arzuffi.

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D / bron reactie: SuperprestigeVind alle uitslagen en klassementen van/na Superprestige Gavere via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!