Ben Turner wint in Niel en is de nieuwe leider in het klassement

Ben Turner wint in Niel en is de nieuwe leider in het klassement

Ben Turner pakte in de Jaarmarktcross niet alleen de zege bij de beloften maar ook de leidersplaats in het klassement. Bij de juniores zegevierde een wederoptredende Dante Coremans.

De strijd voor de zege bij de beloften draaide uit op een sprint tussen Timo Kielich en Ben Turner, met fotofinish. Turner was een banddikte sneller en pakte de overwinning.

Fantastisch", glunderde Turner. "Na de sprint wist ik nog niet dat ik gewonnen had. Ik hoopte het wel, maar het was wachten op de verlossende woorden van de omroeper. Het was vandaag een tactische wedstrijd. In de eerste rondes heb ik op de technische stroken geprobeerd het verschil te maken, maar ik voelde dat het heel moeilijk zou worden. Op drie rondes van het einde heb ik dan toch de druk opgevoerd om de kopgroep wat uit te dunnen. Met succes, al was het toch even schrikken toen Mein in de slotronde opnieuw kwam aansluiten."

De winnaar van de Koppenbercross en eerste leider in het klassement, Thymen Arensman, bolde op ruime achterstand binnen in Niel. Mede hierdoor is Turner ook de nieuwe leider in de DVV Trofee bij de beloften. Het was ook zijn eerste zege van het seizoen.

"Een opluchting ...vorig jaar waren mijn prestaties niet goed. Dat motiveerde me afgelopen zomer om extra hard naar dit seizoen toe te werken. Nu wil ik graag de leidersplaats in de DVV Trofee verdedigen. De eindzege was geen doel, maar na mijn goede prestatie op de Koppenberg heb ik die ambitie toch bijgesteld.", aldus de Brit van Corendon-Circus.

Wederoptredende Coremans wint bij de juniores

Bij de juniores soleerde Dante Coremans halfkoers naar de zege. Coremans hing dit jaar nog zijn fiets aan de haak maar kwam recent terug op zijn beslissing. "Na vorig seizoen was ik de goesting om te crossen even kwijt. Vier maanden ben ik volledig gestopt, pas zes weken geleden kroop ik voor het eerst terug op de fiets. Die pauze heeft mij wel deugd gedaan.", aldus Dante.

Foto's©Veldritkrant. be / Tekst Bart D / bron reactie: DVV Trofee

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!