Toon Aerts zet de Koppenbergcross op zijn palmares

Toon Aerts zet de Koppenbergcross op zijn palmares

Toon Aerts heeft na een spannende strijd met Wout van Aert en Michael Vanthourenhout de Koppenbergcross gewonnen. De Telenet Fidea Lion was duidelijk de sterkste op de laatste beklimming.

Toon Aerts liet deze week optekenen dat hij ooit de kassei mee naar huis wilde nemen (lees hier). Gisteren is hij daar in geslaagd na een spannende wedstrijd en vooral finale met Michael Vanthourenhout en Wout van Aert. Mathieu van der Poel kende een mindere dag.

De Telenet Fidea Lion toonde zich de sterkste op de laatste beklimming ten op zichte van Michael Vanthourenhout. Wout van Aert had voor aanvang al een beetje achterstand."Dit is mooier dan het EK en die zeges in de wereldbeker", klonk het bij een geëmotioneerde Aerts.

"Misschien moet ik nu maar mikken op die tweede kassei", lachte Toon even later. "Ik had wel gehoopt om mee te doen voor de overwinning, maar ik had niet verwacht dat ik effectief zou winnen. Mijn trainer had er nochtans een goed oog in. Hij voelde aan dat ik klaar was om hier te winnen. Maar dit overtreft toch alles. Twee jaar geleden was het EK mijn mooiste overwinning en in september kwamen daar die wereldbekers bij. Maar dit ... dit is de klassieker der klassiekers."

Toon Aerts is meteen ook de eerste leider in de DVV Verzekeringen Trofee. Hij pakte niet alleen de zege maar ook de volle buit bij de Toyo Tires tussensprint.

Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D / Bron reactie: DVV Trofee

Vind alle uitslagen via onze kalenderpagina


Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!