Corné van Kessel won -daags na spectaculaire val- in Contern (Lux)

Corné van Kessel won -daags na spectaculaire val- in Contern (Lux)

Corné van Kessel kwam zaterdag spectaculair ten val in de Soudal GP Neerpelt, maar werd nog 8ste. Daags nadien won de Nederlander de GP de la Commune de Contern.

Corné van Kessel was zaterdag in de Soudal GP Neerpelt goed gestart en opende mee de debatten maar kwam dan spectaculair ten val, gelukkig zonder veel erg. De Telenet Fidea Lion kroop terug op de fiets maar had kostbare tijd verloren. Van Kessel finishte toch nog als 8ste, na een lange inhaalrace.

"Ik maakte een stuurfout en mijn hele wedstrijd was om zeep. Ik schoof weg met mijn voorwiel en verloor de controle over mijn fiets. Van dan af begon ik aan een eenzame achtervolging. Toen ik bijna kwam aansluiten maakte ik nog wat foutjes. Ik kon niet foutloos blijven en dat was wel nodig voor een dichtere ereplaats. Dit is pech, want ik voelde mezelf wel in vorm vandaag", aldus Van Kessel na Neerpelt.

Die goede vorm bewees hij daags nadien door de GP de la Commune de Contern te winnen, een UCI C2-wedstrijd in Luxemburg. Zijn teamgenoot Andreas Goeman werd er tweede. Bij de dames was de zege voor Loes Sels.


Foto's©Acc Contern / Tekst Bart D

Vind de volledige uitslag van de GP de la Commune de Contern via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!