Thibau Nys met voorsprong de betere in Soudal GP Neerpelt

Thibau Nys met voorsprong de betere in Soudal GP Neerpelt

Thibau Nys is de winnaar bij de juniores in de Soudal GP Neerpelt. Zijn teamgenoot Ward Huybs finishte als tweede en Ryan Cortjens vervolledigde het podium.

Kort na de start van de juniores scheidden Ward Huybs, Thibau Nys en de Nederlander Luke Verburg zich af. Al in de tweede ronde plaatste Nys een versnelling en reed uiteindelijk solo naar de zege. Zijn teamgenoot Ward Huybs wist de tweede plaats (op 14 sec) te bewerkstelligen en Ryan Cortjens kon naar het einde toe nog Luke Verburg voorbijsteken om als derde te eindigen, op iets meer dan een halve minuut van de winnaar.

Teamwork

"Dit is een parcours waar je je eigen ding kan doen. Ik probeerde zo snel mogelijk in mijn ritme te komen. Hoe rapper dat lukt, des te beter kan je de wedstrijd controleren. In de tweede ronde pakte ik de kop en kreeg ik een mooie bonus van ploegmaat Ward cadeau. We waren met twee van de ploeg en pakten de koers in handen. Ik dacht even dat het te vroeg was, maar ik ben vol beginnen rijden en kon volhouden. Dit is mijn derde seizoenszege. Ik heb mijn zinnen gezet op het EK volgende week.", aldus Thibau Nys.


Bij de nieuwelingen waren de zeges voor Jane Zoë Backstedt (GBr), Aaron Dockx en Mathis Avondts

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina

Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D / bron: Soudal GP Neerpelt




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!