West-Vlamingen extra geprikkeld voor Ruddervoorde

West-Vlamingen extra geprikkeld voor Ruddervoorde

Zondag staat de derde manche van de Superprestige op het programma, in Ruddervoorde. Mathieu van der Poel is de uitgesproken favoriet maar West-Vlamingen zijn extra gemotiveerd voor een cross in eigen streek...

'Time flies when you're having fun' wordt wel eens gezegd. Zondag staat al de derde manche van de Telenet Superprestige op het programma, in Ruddervoorde. Als Mathieu van der Poel de lijn doortrekt, zorgt hij zondag voor een 3/3 in de Superprestigewedstrijden. Wie nog zijn pronostiek moet invullen, kan misschien best rekening houden met de West-Vlamingen. Koersen in eigen streek prikkelt toch net iets meer. Iedere cyclocrosskenner zag ook al dat Gianni Vermeersch in zeer goede doen is. In Ardooie bijvoorbeeld had de wereldkampioen veldrijden een vette kluif aan hem tot in de slotronde en in de Superprestige Boom mocht Vermeersch als derde mee op het podium.

Extra gemotiveerd

Bij Marlux-Bingoal hebben ze met Arno Debeir, Thomas Joseph, Eli Iserbyt en de broers Vanthourenhout een vijftal West-Vlamingen in hun rangen. Teammanager Jurgen Mettepenningen vertelde ons dat naast het feit dat de jongens toch iets nerveuzer zijn, extra gemotiveerd, als ze in West-Vlaanderen moeten rijden en er dan ook veel lokale supporters komen kijken, Michael Vanthourenhout en Eli Isebyt in Ruddervoorde een parcours terugvinden dat ze graag doen. "Ruddervoorde is een mooie wedstrijd met altijd een heel mooi parcours. Veel draaien en keren, terug optrekken, ... Michael en Eli hebben dat graag", aldus Mettepenningen. Hij is ook lovend over de organisatie. "De Pyfferoens (nvdr. alle medewerkers) steken daar elk jaar heel veel energie in om er iets moois van te maken. Ja, Ruddervoorde staat heel hoog aangeschreven bij ons", wilde de teammanager van Marlux-Bingoal ons met nadruk nog meegeven.

Foto'sĀ©Veldritkrant. be / Tekst Bart D

Vind info SP Ruddervoorde via onze kalenderpagina













Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!