AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Hermans wil goede vorm verzilveren in Soudal GP Neerpelt

Hermans wil goede vorm verzilveren in Soudal GP Neerpelt

Met de GP Neerpelt gaan komende zaterdag de Soudal Classics 2018-2019 van start. Als Laurens Sweeck in het Dommelhof de lijn volgt van de voorbije twee jaar dan pakt hij zijn eerste zege van dit veldritseizoen. Maar dan moet hij wel afrekenen met Quinten Hermans, die tuk is om zijn goede vorm te verzilveren.

Omwille van internationale verschuivingen in de crosskalender is de Soudal GP Neerpelt niet langer de opener van het Belgische crossseizoen, maar dat moet volgens organisator Erwin Vervecken van Golazo Sports geen nadeel betekenen. “De renners hebben al een maand cross in de benen en zijn nu helemaal op toerental. De grote 3 zijn niet aanwezig, maar toch verwacht ik een uiterst spannende wedstrijd in het Dommelhof. Het deelnemersveld is aan elkaar gewaagd en dankzij het technische parcours zal er niet iemand zomaar wegrijden van de rest."

Hermans wil goede vorm verzilveren

Limburger Quinten Hermans, vorig jaar tweede, wil graag schitteren in eigen gouw en denkt dat het ploegenspel wel eens het verschil kan maken. “Als er één cross is waar het ploegenspel kan beslissen over winst of verlies dan is het wel in Neerpelt. De renners blijven meestal lang samen en dan kan een ploegmaat aan je zijde echt wel helpen. Even in de remmen gaan op een belangrijk moment kan dan voldoende zijn. Corné kan bovendien in Neerpelt ook goed uit de voeten. Dus we komen met ambitie aan de start."

Hermans heeft de goede vorm al te pakken en wil die graag verzilveren. “Er zijn weinig kansen om in eigen provincie te crossen en bovendien ligt het technische parcours in Neerpelt mij wel. De conditie is er, daar bestaat na mijn 4de plaats in Boom en 5de stek in Bern geen twijfel meer over. Ik wil in Neerpelt die lijn doortrekken”, aldus de Telenet Fidea Lion.

Open wedstrijd

Zoals we het stilaan gewoon zijn, wordt het bij de dames wellicht een open en spannende wedstrijd. En misschien mag Laura Verdonschot op het hoogste schavotteke, als lokale favoriete.

Zes manches

De Soudal GP Neerpelt is de eerste van 6 manches in de Soudal Classics 2018-2019. Later op het seizoen volgt er nog de GP Hasselt, de Waaslandcross in Sint-Niklaas, de World Cup in Namen, de Soudal CC Masters in Waregem en als afsluiter de GP Leuven op 23 februari.

Vind meer info Soudal GP Neerpelt via onze kalenderpagina

Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D / Bron: Golazo
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30