Lars van der Haar is de man van de Nacht van Woerden

Lars van der Haar is de man van de Nacht van Woerden

Lars van der Haar heeft voor de vierde keer op rij de Nacht van Woerden gewonnen. Teamgenoot Corné van Kessel werd tweede en Joris Nieuwenhuis was Nederlander nummer drie op het podium.

Lars van der Haar heeft gisterenavond de Nacht van Woerden gewonnen. Dat doet de Telenet-Fidea Lion voor het vierde jaar op rij. Als we de erelijst sinds 2000 er op nakijken, zien we dat Erwin Vervecken, Bart Wellens, Richard Groenendaal, Sven Nys en Bart Aernouts de avondcross elk twee keer wisten te winnen. Van der Haar is bijgevolg met zijn vier zeges 'de man van de Nacht van Woerden'.

Net als vorig jaar werd het podium bij elite heren en beloften ingenomen door Nederlanders. Corné van Kessel, vorig jaar nog derde, was deze keer tweede en Joris Nieuwenhuis vervolledigde op plekje drie.

"Altijd zo leuk om een wedstrijd te winnen. In het bijzonder als het zo dicht bij huis is. Bedankt iedereen voor het supporteren !! Vier op een rij! , aldus Lars van der Haar achteraf op twitter.

Dat Marianne Vos klaar is voor het Europees kampioenschap veldrijden, dat binnen een tiental dagen plaatsvindt in haar eigen land, hoeft geen betoog. De veelvoudige kampioene dikte haar al rijke palmares gisteren nog een beetje aan door de zege te pakken bij de dames. Ellen Van Loy hield de eer voor België hoog in Nederland door als tweede te finishen. Ook Lucinda Brand zat gisteren terug op de crossfiets en mocht mee op het podium als derde.

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina

Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!