Marianne Vos won het Nederlands duel voor de zege in Bern (Zwi)

Marianne Vos won het Nederlands duel voor de zege in Bern (Zwi)

Bij de dames in de wereldbekerwedstrijd in Bern (Zwi) kregen we ongeveer een gelijkaardig scenario als in de Superprestige in Gieten. Marianne Vos en Annemarie Worst die duelleren voor de zege.

In ronde twee van de wereldbekermanche bij de dames in Bern (Zwi) plaatste Marianne Vos een versnelling en reed weg van haar voornaamste concurrentes, die op dat moment Compton, Cant, Worst en Van Loy bleken. Sanne Cant verloor nog wat terrein toen Ellen Van Loy het spoor miste in een verradelijk bochtje op het parcours. Annemarie Worst, die net als in Gieten iets te laat was om de aanval van Vos meteen te pareren, wist nu ook in Bern uiteindelijk de kloof te dichten op haar landgenote. Katie Compton naderde op het kopduo maar toen het tempo nog werd verhoogd, was de derde plaats uiteindelijk het hoogst haalbare voor haar.

In tegenstelling tot in Gieten was het deze keer Marianne Vos die over de beste papieren beschikte. Worst, die daags voordien ook Boom had gereden, zat halfweg de laatste ronde niet meer fris genoeg om het slotoffensief van Marianne Vos te beantwoorden. Dus werd het podium: 1.Marianne Vos (Ned) 2. Annemarie Worst (Ned) 3. Katie Compton (USA)Sanne Cant kwam als vierde over de meet en vond het een moeilijke wedstrijd. "Verraderlijke bergjes, best lastig", klonk het.

Foto's©TFoto-Wouter Toelen / Tekst Bart D
Vind alle uitslagen en klassementen van/na Bern via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!