Meeussen en Iserbyt zorgden voor Belgische zeges in Bern (Zwi)

Meeussen en Iserbyt zorgden voor Belgische zeges in Bern (Zwi)

Witse Meeussen en Eli Iserbyt zorgden voor de Belgische zeges in de wereldbekermanche in Bern (Zwi). De jongens van Jurgen Mettepenningen wonnen respectievelijk bij de juniores en de beloften.

Witse Meeussen was niet toe aan zijn eerste zege dit veldritseizoen. De Kempenaar won onder meer al de superprestigewedstrijd in Gieten. Maar de wereldbekerwedstrijd winnen in het Zwitserse Bern vindt de junior van het team Callant-Doltcini wellicht de mooiste overwinning tot dusver. De jongeman pinkte dan ook even een traantje weg tijdens de podiumceremonie. Meeussen is meteen ook de eerste drager van de wereldbekertrui bij de juniores dit seizoen. Zijn teamgenoot Luke Verburg maakte het feestje nog iets mooier door als tweede te finishen. De Tsjech Tomas Jezek werd derde.

Lange solo van de wereldkampioen bij de beloften

Een andere renner van Jurgen Mettepenningen zorgde voor een tweede Belgische zege, bij de beloften. Eli Iserbyt had na zijn goed resultaat in de wereldbekerwedstrijden op Amerikaanse bodem graag bij elite heren verder de manches gereden. Dat mag, maar als hij daarvoor zou kiezen, mocht de West-Vlaming niet deelnemen aan het WK bij de beloften. En dat is een doel op zich voor Iserbyt. Bovendien mag hij in de beloftencategorie rijden met de wereldkampioenentrui om de schouders, wat op zich al een motivatie is.

Er vormde zich een kopgroepje van zeven renners in de eerste ronde, zonder Pidcock, die zijn start volledig miste. Eli had dat gezien en bij het ingaan van de tweede ronde trok hij al in de aanval, met een lange solo tot gevolg. De winst in de wereldbekerwedstrijd maakt hem ook drager van de eerste wereldbekertrui bij de beloften van dit seizoen.

"Het parcours lag mij", vertelde Iserbyt achteraf. "Lichtlopend, veel draaien en keren, en terug optrekken. Dat is iets dat ik graag doe. Ik voelde me nochtans niet heel goed in de eerste ronde. Maar ik had gezien dat Pidcock niet mee was en trok in de tweede ronde goed door en had direct een gaatje."

Achter de Marlux-Bingoalrenner werd strijd geleverd voor de overige podiumplaatsen. Het waren uiteindelijk de Fransen Eddy Fine, een leeftijdgenoot van Iserbyt, en Antoine Benoist die plaatsen twee en drie innamen. Tom Pidcock strandde na een inhaalrace op plek vier, voor de Nederlander Maik Van der Heijden.


Foto's©TFoto-Wouter Toelen / Tekst Bart D
Vind alle uitslagen en klassementen van/na Bern via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!