Kim Van de Steene soleert naar de zege in Boom

Kim Van de Steene soleert naar de zege in Boom

Kim Van de Steene soleerde vandaag in de superprestigewedstrijd in Boom naar een onvergeetlijke zege. Alice Maria Arzuffi finishte als tweede en wereldkampioene Cant werd derde.

Aanvankelijk kwam er niet echt afscheiding in de wedstrijd bij de dames. Tot Kim Van de Steene in de zandstrook iedereen voorbij liep, er vandoor ging en uiteindelijk soleerde naar de zege. Sanne Cant probeerde nog om de aansluiting te maken maar slaagde er net niet in. De wereldkampioene moest bovendien even bekomen van haar inspanning en werd bijgebeend door Arzuffi, die even later Cant achter zich liet.

Mijn gezin

"Mijn doel is altijd geweest om ooit eens één grote cross te winnen en dat is bij deze gebeurd, maar het is wel nauwelijks te geloven”, vertelde Kim Van de Steene na afloop. “Na een wat mindere start geraakte ik toch vooraan en even later ontstond er zelfs een kloofje. Het verschil bleef lang heel klein, maar ik besliste om gewoon voluit te blijven gaan en dacht daarbij aan de wedstrijd in Ronse. Daar bleef ik zelf heel lang op vijf, zes seconden van de kop hangen zonder ooit te kunnen aansluiten. Ik wilde het de tegenstand hier ook zo moeilijk mogelijk maken. Deze zege zal ik nooit vergeten. Soms vraag ik me wel af wat het geworden zou zijn als ik op jongere leeftijd vol voor de cross zou hebben gekozen, maar anderzijds heb ik mijn werk en mijn gezin gewoon nodig om me optimaal te voelen.”, aldus een fiere mama.

Mooi toch !?
Foto's©Veldritkrant. be / Tekst Bart D

Vind de volledige uitslag en klassementen van de Superprestige via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!