Wout van Aert wint Kermiscross in Ardooie

Wout van Aert wint Kermiscross in Ardooie

Wout van Aert heeft in Ardooie zijn eerste zege van het veldritseizoen beet en komt hiermee ook in het rijtje van Paul Herygers, Niels Albert en Zdenek Stybar te staan, die elk drie keer de Kermiscross wonnen.

Het is ooit anders geweest maar net als vorig jaar kregen de renners een droog parcours voorgeschoteld in Ardooie. Dat had tot gevolg dat er zeer snel werd gereden maar er niet meteen afscheiding kwam.

Thijs Aerts nam een tijd lang de kop met zowat alle renners op één lint achter hem. Tegen halfkoers hadden dertien renners zich dan toch weten af te scheiden, met onder hen logischerwijze de favorieten.

In de zesde van tien ronden reed Wout van Aert ter hoogte van de materiaalpost in één ruk naar voor, met een serieuze versnelling. Enkel Gianni Vermeersch en Michael Vanthourenhout wisten de wereldkampioen veldrijden te volgen. Op drie ronden van het einde lag het tempo ook te hoog voor Vanthourenhout en kregen we een duo vooraan. Vermeersch en Van Aert bleven samen tot in de slotronde en hadden nooit echt meer dan 15 sec voorsprong op de eerste achtervolgers Toon Aerts, Eli Iserbyt en de teruggeslagen Michael Vanthourenhout. Wat verderop volgden Jim Aernouts, Nicolas Cleppe, Tim Merlier en Tom Pidcock (GBr). In de finale kwam Aerts nog heel sterk opzetten en naderde tot een zestal seconden maar toen zette Van Aert zijn slotoffensief in, waardoor ook Gianni de rol moest lossen. Zo reed Wout naar zijn eerste zege van het veldritseizoen in Ardooie. West-Vlaming Vermeersch finishte op een paar seconden als tweede en Toon Aerts werd een mooie derde.'Ik kom volgend jaar zeker terug'

Wout van Aert was uiteraard blij om nog eens te winnen na al die tweede plaatsen: "Ja, net als vorig jaar heb ik moeten wachten tot in Ardooie om mijn eerste zege te pakken." De wereldkampioen veldrijden heeft nu net als Paul Herygers, Niels Albert en Zdenek Stybar drie keer de Kermiscross Ardooie gewonnen. "Dan kom ik volgend jaar zeker terug om nog een vierde keer te winnen.", zei Wout met de glimlach.

Foto's©Veldritkrant. be / Tekst Bart D

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!