Zege voor Annemarie Worst in eigen land

Zege voor Annemarie Worst in eigen land

Annemarie Worst heeft in het Nederlandse Gieten de openingsmanche van de Superprestige op haar naam geschreven. De strijd voor de tweede plaats werd gewonnen door Marianne Vos, voor Alice Maria Arzuffi.

Marianne Vos reed als eerste weg in Gieten maar een sterke Annemarie Worst wist haar landgenote bij te benen. De twee trokken dan maar samen op pad maar al vrij vroeg bleek dat Worst over de betere papieren beschikte in deze eerste wedstrijd van de Telenet Superprestige. Ze nam het heft in handen en reed weg van Vos. Op korte tijd wist de renster van Steylaerts-777 een voorsprong van iets meer dan 20 sec uit te bouwen, gaf die niet meer af en soleerde naar haar eerste zege bij de elite dames dit seizoen.

Vos zakte nog terug tot bij de achtervolgende Loes Sels en Alice Maria Arzuffi, met wie ze de strijd voor de tweede plaats moest aangaan. De veelvoudige kampioene haalde nog eens alles uit de kast en finishte als tweede. Arzuffi, teamgenote van Worst, maakte het feestje nog wat leuker voor de ploeg en mocht als derde mee op het podium.

"Dit is gaaf", klonk het bij Annemarie Worst achteraf. "Dit had ik nooit gedacht. Er zijn niet veel topcrossen in Nederland en om hier te kunnen winnen is echt ongelofelijk."

Een knappe prestatie van de dames van Team Steylaerts-777 die ze ongetwijfeld graag herhaald zien.

Foto's©Veldritkrant. be / Tekst Bart D

Vind uitslagen en klassement na SP Gieten hier


Foto © TFoto - Wouter Toelen




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!