Van vrees voor deelname naar de zege in Superprestige Gieten

Van vrees voor deelname naar de zege in Superprestige Gieten

Mathieu van der Poel heeft daags nadat er nog werd gevreesd voor een enkelbreuk de eerste manche van de Superprestige in Gieten gewonnen. Wout van Aert werd nog maar eens tweede en Toon Aerts finishte op grote achterstand als derde

Nadat Mathieu van der Poel zijn voet had omgeslagen in de Rapencross op zaterdag werd nog gevreesd voor een enkelbreuk. Enkelingen zullen gedacht hebben dat de Europese kampioen veldrijden überhaupt aan de start zou staan in Gieten voor de openingsmanche van de Telenet Superprestige. Maar kijk, na even fietsen op de weg en een lange verkenning in het veld werd beslist om met een stevig ingetapete enkel de wedstrijd te rijden (lees hier)

En dat hebben het publiek én de andere renners mogen aanschouwen, want Van der Poel nam al in de tweede ronde het initiatief, pakte enkele seconden op Van Aert en half koers had hij een halve minuut voor op de wereldkampioen veldrijden. Een voorsprong die Mathieu handhaafde tot de finish en zo dan toch met de volle buit naar huis kon.

Het ging beter dan verwacht

"Dit had ik niet verwacht", zei een eerlijke Van der Poel na de wedstrijd."Ik ben enorm blij met deze zege. De zwelling en de pijn van meteen na het voorval waren zaterdagavond al voor een groot stuk weg dankzij een ijsapparaat. Tijdens de wedstrijd viel de pijn goed mee, al ga ik niet zeggen dat ik geen last had. Maar het ging toch beter dan vooraf gevreesd. Nu is het wel afwachten hoe de enkel zal reageren."

Foto's©Veldritkrant. be / Tekst Bart D

Vind alle uitslagen en klassementen SP Gieten via onze kalenderpagina







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!