Podiumplaats in Lokeren en opgaves in Gieten voor Marlux-Bingoal

Podiumplaats in Lokeren en opgaves in Gieten voor Marlux-Bingoal

Laura Verdonschot werd zaterdag knap tweede in Lokeren maar had daags nadien een offday. Iserbyt reed enkel Gieten, was een tijd lang eerste belofte in wedstrijd, maar gaf op na materiaalpech, net als Michael Vanthourenhout.

In het kamp van Marlux-Bingoal zullen ze met gemengde gevoelens terugkijken op het voorbije weekend. Alicia Franck was nog ziek en ging nergens van start. Ook Thomas Joseph reed geen wedstrijden omwille van een blessure aan de elleboog. Dieter Vanthourenhout startte in Lokeren maar gaf dan weer, zich 'ziekjes' voelende, op en paste voor Gieten.

Zowel Kevin Pauwels als Michael Vanthourenhout kwamen zaterdag ten val in de Rapencross en verloren kostbare plaatsen. Pauwels finishte uiteindelijk als 14de. Vanthourenhout, die goed mee voorin zat, kwam ten val op dezelfde plaats waar Mathieu van der Poel zijn enkel verzwikte, gelukkig zonder erg. Een vierde plaats was echter nog het hoogst haalbare voor de West-Vlaming. Bij de beloften dan weer een opgave van Tijl Pauwels na een valpartij en een twaalfde plaats voor Arno Debeir.

Tevreden

Laura Verdonschot zorgde voor het mooiste resultaat van het team in de Brico Cross in Lokeren. Zij knokte een wedstrijd lang mee vooraan en finishte op een knappe tweede plaats, achter wereldkampioene Sanne Cant. Laura was best tevreden na afloop: "Ik ben blij dat mijn goede seizoensstart bevestigd wordt, want er wordt soms wel eens gelachen met mijn zeges in het buitenland. Het gaat beter en beter met me, ik zit dicht bij de overwinning, maar ik mis nog wat ervaring in het rijden van finales. Sanne was slim en iets sterker in de laatste ronde. Hopelijk lukt het één van de volgende keren wel om te winnen, maar op zich ben ik ook hier tevreden."Daags nadien in Gieten had Laura Verdonschot jammer genoeg een offday en gaf op. Ook tegenslag voor Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout in de openingsmanche van de Superprestige. De Marlux-Bingoalrenners waren eigenlijk goed bezig. Iserbyt was een tijd lang de eerste belofte in koers, maar verliet net als Michael Vanthourenhout de wedstrijd na materiaalpech. Kevin Pauwels, die een mindere start kende, reed in Nederland naar een achtste plek.

Foto's©Veldritkrant. be / Tekst Bart D

Vind alle uitslagen van Brico Cross Lokeren hier en van SP Gieten via deze link
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!