Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Yara Kastelijn versterkt het team Steylaerts-777

Yara Kastelijn versterkt het team Steylaerts-777

De Nederlandse Yara Kastelijn komt per direct het team Steylaerts-777 versterken. Met haar overstap kiest de 21-jarige resoluut voor het veldrijden nadat ze de voorbije jaren haar pijlen meer had gericht op het wegwielrennen.

Het team Steylaerts-777 laat weten dat het zijn rangen versterkt met een extra dame, Yara Kastelijn. De Nederlandse maakte in het seizoen 2013-2014 furore door op 16-jarige leeftijd naar héél wat ereplaatsen te rijden in topcrossen. Ze kroonde zich dat seizoen ook tot Nederlandse kampioene bij de junioren én vertegenwoordigde, toen als jongste ooit, Nederland bij elite dames op het WK. Vorig seizoen werd ze nog derde op het NK veldrijden bij de beloften en reed ze naar een vijfde stek op het EK in Tabor.

De laatste jaren besloot Kastelijn om het veldrijden te combineren met het wegwielrennen, dat uiteindelijk ook de bovenhand zou krijgen. Nu maakt ze de omgekeerde beweging en zal het wegseizoen vooral als voorbereiding op het veldrijden gelden.

Volledig de kaart van het veldrijden trekken

“Nadat ik het de laatste drie jaar op de weg heb geprobeerd, wil ik nu opnieuw volledig de kaart van het veldrijden trekken. Het is ook in dat opzicht dat ik gekozen heb voor Steylaerts-777, een degelijk en goedwerkend Belgisch veldritteam. Na het eerste contact met het team voelde ik meteen een klik en met de goede en ervaren begeleiding die ze bieden, was de keuze al snel gemaakt.”

Kastelijn tekende een overeenkomst voor twee jaar bij het team. Ze wordt naast Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst de derde dame binnen het team. "Op die manier is de ‘triple seven’ ook compleet bij Steylaerts-777.", klinkt het.

Sportief manager Bart Wellens: “We zijn erg blij dat we met Yara een derde dame binnen onze rangen hebben. Met de overtuiging dat Yara moet kunnen wat ze in het verleden al liet zien, krijgt ze bij ons de ideale kans om zich opnieuw te bewijzen en op termijn te meten met de veldrittop.”

Yara Kastelijn komt zondag voor het eerst in actie in haar nieuwe outfit in de Superprestigewedstrijd in Gieten.

Foto in outfit Steylaerts-777© Nelleke Oosterveen/Nelsfotografie - foto's © Veldritkrant / Tekst: Bart D
Zoeken

Kalender

juni 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930