Velofollies 2023

Uitkijken naar een nieuwe cross en strijd tussen de toppers

Uitkijken naar een nieuwe cross en strijd tussen de toppers

Alvorens de crew van de Brico Crossen de batterijen kan heropladen, arrangeert ze voor ons tegen zaterdag een volgende veldrit, de Rapencross in Lokeren. Wereldkampioenen veldrijden Wout van Aert en Sanne Cant kijken er met goesting naar uit.

Komende zaterdag staat een nieuwe Brico Cross in Lokeren op het programma, de Rapencross. Het was de bedoeling om slechts éénmalig te organiseren, ter vervanging van Kruibeke waar het BK doorgaat (lees hier), maar ondertussen kriebelt het naar meer. De organisatie kan dit jaar in elk geval de top van het veldrijden aan de start krijgen. In het Park ter Beuken zal Toon Aerts zich voor het eerst dit veldritseizoen kunnen meten met Mathieu Van der Poel erbij.

De wereldkampioenen veldrijden kijken uit naar de nieuwkomer in de reeks van Brico Crossen

"Ik hoorde dat het een mooi rondje wordt, en behoorlijk selectief bovendien. Dus kan ik niet wachten om voor het eerst zelf kennis te maken met de omloop. Eigenlijk zouden ze dat vaker moeten doen, zo van die verrassingen in mijn wedstrijdprogramma steken. Niet dat het me tegensteekt, afzakken naar een cross waar ik eerder al aan de slag was. Maar het krijgt allemaal toch een nieuwe dimensie als je naar een onbekende cross afreist. Dat brengt een beetje spanning mee, zo’n soort van een eerste schooldag-gevoel", aldus Van Aert.

De wereldkampioen zal zich blijkbaar ook niet sparen zaterdag. "Omdat die veldrit zich situeert in een periode waarin ik echt goed wil zijn. De kalender heeft bepaald dat Lokeren plaatsvindt dik drie weken voor het Europees kampioenschap in Nederland. Vorig jaar liet ik dat EK nog links liggen, nu heb ik zin om een gooi te doen naar een trui die nog niet in mijn collectie zit. En wie goed voor de dag wilt komen op dat kampioenschap hoort automatisch sterk genoeg te zijn om er in de aanloop naar die wedstrijd ook iets moois van te maken. Wie in topvorm zit, wil oogsten: zo simpel is dat. Dus wil ik toeslaan telkens ik kans zie op winst. De Rapencross vormt daar geen uitzondering op. De Brico Crossen komen trouwens rechtstreeks op televisie. Dat zijn en blijven belangrijke afspraken. Nog een reden om mezelf dubbel te plooien., " vertelt Wout tegen de organisatie.

Uitdagend

Ook Sanne Cant is nieuwsgierig: "Ik cross al van kindsbeen af. Je mag dus wel stellen dat ik overal al meerdere keren ben geweest. Er zijn parcoursen die ik bij wijze van spreken geblinddoekt kan afleggen, omlopen waarin ik elke bocht en elke hindernis vooraf al weet liggen. Dan is het gewoon leuk als je voor één keertje eens met iets nieuws geconfronteerd kan worden. Uitdagend, dat is het juiste woord. En ook al bekijk ik de evolutie van mijn ambities dit seizoen van weekend tot weekend: je kan nu al opschrijven dat ik in Lokeren gemotiveerd aan de start zal staan."


Foto©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D - Bron: organisatie

Vind info van de Rapencross via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!