Brico Cross breidt uit en organiseert een cross met BV's

Brico Cross breidt uit en organiseert een cross met BV's

Op de flanken van de Hotond werd gisteren in de vooravond de derde editie van de Brico Cross voorgesteld. Acht wedstrijden worden er dit veldritseizoen georganiseerd, met Ronse en Essen als belangrijkste nieuwkomers.

Het derde seizoen van de Brico Cross staat voor de deur. Na amper twee edities is Brico Cross nu al een gevestigde waarde in de winter geworden. Nadat de voorbije twee jaar zes crossen deel uitmaakten van het ambitieuze project, breidt het overkoepelende evenementenbureau SportIDee zijn aanbod uit: "de organisatoren van de Hotondcross in Ronse en van de GP Rouwmoer van Essen sprongen graag mee op de kar, waardoor straks acht Brico Crossen op de kalender staan. Vooral een goede zaak voor de geografische spreiding in Vlaanderen. Bovendien zijn zowel Ronse als Essen klassiekers en dus sowieso een meerwaarde.", klinkt het.

8 Brico Crossen

Net als in het debuutjaar wordt de Brico Cross editie 2018-2019 afgetrapt op de Muur van Geraardsbergen (16/9). Na het uitstapje naar de VS volgen de manches van Meulebeke (6/10), Ronse (7/10) en Lokeren (13/10), dat eenmalig de rol van BK-organisator Kruibeke overneemt, elkaar in sneltempo op. Begin december worden de tenten opgeslagen in de Noorderkempen met Essen (8/12), een paar weken later volgt dan Bredene (29/12), een organisatie die sinds dit jaar trouwens voor het eerst in handen van SportIDee zelf is. Na het WK veldrijden 2019 trekt Brico Cross opnieuw naar Maldegem (6/2/19) en Hulst (17/2/19), hun prestigieuze afsluiter.

De filosofie van Brico Cross blijft dezelfde als die waarmee ze twee jaar geleden gestart zijn. "De krachten bundelen, biedt een stap richting zekerheid", blijft SportIDee-manager Chris Mannaerts overtuigd. Een belangrijke meerwaarde die elke organisator spontaan aanhaalt, is de live coverage door VTM. "Veldrijden blijft duidelijk in het hart van elke Vlaming zitten", klinkt het in Vilvoorde. "Als deel van VTM Nieuws willen we de cross van op de eerste rij en in de beste omstandigheden aan onze kijkers blijven aanbieden." Nog goed nieuws vanuit de Medialaan: net als vorig seizoen zullen alle dameswedstrijden opnieuw live op het scherm te zien zijn.

4 beloftenwedstrijden

Ook interessant om weten: vanaf dit jaar zullen vier van de acht Brico Cross-organisatoren een extra beloftenwedstrijd inlassen. "Het waren de jongeren zelf die bij ons aanklopten", verduidelijkt Mannaerts. "Door de wereldbekermanches in de VS duurt het wel heel lang vooraleer die jongens met hun leeftijdsgenoten in de clinch kunnen. We toonden begrip en na overleg met de plaatselijke organisaties hebben we beslist om zowel in Geraardsbergen, Ronse als Lokeren een extra wedstrijd toe te voegen. Hetzelfde doen we op het einde van het seizoen in Hulst." In Essen, zoals eind juli bericht, dus niet.

Crossen met BV's

Tot slot geven we nog het vernieuwde Doe-het-Zelf Cross-project mee. In tegenstelling tot vorig jaar koos titelsponsor Brico er deze winter voor om niet op elke wedstrijd een Doe-het-Zelf Cross te organiseren, maar dit initiatief te concentreren op één locatie. "Maar dat pakken we dan wel iets groter aan", klinkt het. Tijdens de cross in Lokeren gaan alvast 4 BV's -Jean-Marie Pfaff, Imke Courtois, Geert De Vlieger en Wesley Sonck- het tegen elkaar opnemen in het Park ter Beuken. Jean-Marie Pfaff liet op de voorstelling al weten dat hij gemotiveerd is: "Ik ga ze er allemaal afrijden.", geeft El Sympatico met een knipoog mee.

Foto's©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D - bron: Sport Idee

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!