Toon Aerts komt als grote winnaar terug van Amerika

Toon Aerts komt als grote winnaar terug van Amerika

Na de eerste wereldbekerwedstrijd in Waterloo (USA) heeft Toon Aerts ook de tweede in Iowa City gewonnen. De Telenet Fidea Lion komt als grote winnaar terug van het Amerikaanse avontuur.

Geen zomerse taferelen voor de wereldbekerwedstrijd in Iowa City (USA) dit jaar. Mogelijks had iemand 'typisch Belgisch crossweer' en bijhorend parcours besteld voor de Jingle Cross. Dat voelt altijd wat vertrouwder aan.

Wout van Aert nam een goede start en merkte dat de ploegvoorstelling van de Telenet Fidea Lions maar blijft duren. Desalniettemin vormde zich al vrij vroeg in de wedstrijd een duo vooraan met Van Aert en Toon Aerts, die halfweg koers een 20-tal sec voorsprong hadden op Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans. Voor de rest ging het wat te snel. Op minder dan 3 ronden van het einde versnelde Aerts, nadat Van Aert zich eventjes vastreed, en nam enkele meters. Bij het doorkomen op 2 ronden van het einde had de Telenet Fidea Lion 15 sec op de wereldkampioen veldrijden en bij het ingaan van de laatste ronde was die voorsprong verdubbeld. Uiteindelijk reed Toon Aerts solo naar zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen en is hij met het maximum van de punten leider in het klassement. Van Aert finishte als tweede en Michael Vanthourenhout, die Quinten Hermans nog wist af te houden, mocht als derde mee op het podium.

WB-trui mee naar Europa

"Vroeger zag ik er wat tegenop om naar Amerika af te reizen.", vertelde Toon Aerts na afloop. "Maar dat gevoel is nu uiteraard anders. Ik ben blij dat ik de trui (nvdr. als leider van het wereldbekerklassement) mee naar Europa mag nemen.", aldus Aerts met een brede glimlach.

Teammanger Sven Nys, die gisteren toch wel een beetje nerveus was bij een interview tijdens de finale van de wedstrijd en 'de beer niet wou verkopen voor het vel geschoten was of zoiets' :-) , is ongetwijfeld tevreden over de prestaties van zijn Lions.

Top 5 WB-stand:

1. Toon Aerts 2. Wout van Aert 3. Quinten Hermans 4. Laurens Sweeck 5. Corné van Kessel

Game over

Wout van Aert gaf eerlijk toe dat Toon Aerts heel sterk was. "Toon reed heel sterk. De tweede helft van de wedstrijd zakte ik er door. Toen hij 10 meter nam, was 't game over voor mij. Ik heb werk genoeg om terug mijn niveau te halen."

Vind de volledige uitslag en de stand in het wereldbekerklassement via onze kalenderpagina

Foto© Ethan Glading / Tekst Bart D

Vind via deze link een mooie fotoreeks
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!