Mooie strijd op glibberig parcours bij de dames in Iowa City

Mooie strijd op glibberig parcours bij de dames in Iowa City

De Amerikaanse Katie Keough heeft gisteren de wereldbekermanche bij elite dames in Iowa City (USA) gewonnen. Ook deze keer trakteerde het damesveldrijden het publiek met spektakel van begin tot einde.

De Italiaanse kampioene Eva Lechner nam bij de start van de WB-Jingle Cross het initiatief, met in haar zog Marianne Vos. Toen Lechner een foutje maakte, reed Vos alleen op de kop van de wedstrijd. Kort achter haar volgden dan Sophie De Boer, Katie Keough, Lechner en Evie Richards. Regen maakte het parcours heel glibberig waardoor iedereen wel eens een slipper maakte, ook Marianne Vos. Keough kon zo de leiding overnemen en zou dit volhouden tot op het einde. Achter haar werd er een zeer mooie strijd geleverd, voor sommige met vallen en opstaan, die dus uiteindelijk voor plaats twee zou blijken. Wereldbekerleidster Vos werd bijgehaald door een sterk rijdende De Boer. Ook het jonge talent Evie Richards reed een zeer sterke finale, haalde eerst Marianne Vos bij, ging vervolgens over Sophie De Boer en finishte op een knappe tweede plaats. Vos wist helemaal op het eind met al haar ervaring nog het resterend plekje op het podium af te snoepen van een toch sterk voor de dag komende Sophie De Boer, die 4de werd maar vertrouwen uit haar prestatie kan putten. Sanne Cant nam in een spurtje met Lechner de bovenhand en eindigde als 5de.

Zwaar parcours

"Ik kampte in aanloop van de eerste wereldbekerwedstrijden met een verkoudheid. Vandaag kon ik van bij de start op mijn niveau fietsen. Het was wel niet evident om recht te blijven op dit parcours. Ik ben trots op mijn prestatie en het is een opsteker om aan het Europese seizoen te beginnen.", vertelde de winnares na de wedstrijd.

Het zonnetje in huis, Evie Richards, vertelde na afloop dat ze gehoopt had op regen. Zij komt met veel vertrouwen uit haar MTB-campagne en is het veldritseizoen alvast heel goed gestart.

Marianne Vos gaf aan dat het zwaar was en het glijden en vallen niet goed is om in je ritme te blijven. Zij blijft leidster in het klassement. Ook Sanne Cant vond het zwaar, door de regen heel glad en "veel lopen". De wereldkampioene veldrijden doet met haar 5de plaats "5 plekken beter dan vorige week" en is blij dat ze terug naar België kan.

Vind de volledige uitslag en de stand in het wereldbekerklassement via onze kalenderpagina


Foto© Ethan Glading / Tekst Bart D

Vind via deze link een mooie fotoreeks
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!