Diether Sweeck en Helen Wyman winnen Jingle Cross op vrijdag

Diether Sweeck en Helen Wyman winnen Jingle Cross op vrijdag

Diether Sweeck en Helen Wyman zijn de winnaars van de Jingle Cross op vrijdagavond. De UCI C2-wedstrijd in Iowa City kon rekenen op killig en regenachtig weer.

Al in de eerste ronde vormde zich een koptrio bij de dames, met Helen Wyman, Lily Williams en Raylyn Nuss, dat snel afstand nam van de rest. Niettegenstaande kettingproblemen van Wyman in de tweede ronde, kon de Britse na een vlotte fietswissel snel terug de leiding nemen, versnelde, bouwde een voorsprong uit, ... en kwam als eerste over de finish met een halve minuut voorsprong op Williams.

Foto© Ethan Glading

'ze roepen hier voor iedereen'

Bij de heren was de zege voor Diether Sweeck. "In de eerste rondes waren we samen met een man of vijf, zes", vertelt Sweeck. "Ik wou niet te snel starten, met morgen (nvdr. WB-wedstrijd) in het achterhoofd, om een beetje energie te sparen." Op 4 ronden van het einde plaatste de Pauwels Sauzen-VGS renner zijn versnelling. "Ik vond het belangrijk om wat voorsprong te hebben, mocht ik een lekke band of mechanisch probleem voorhebben. Met die 35 à 40 sec was ik gerust." Sweeck won uiteindelijk de wedstrijd met een handvol seconden voorsprong op een nog sterk teruggekeerde Stan Godrie.

"Ik vind het hier leuk in Amerika. Het is altijd een klein avontuur om naar hier te komen. Ik hou ook van het publiek. Ze roepen voor iedereen en dat is plezant voor de renners.", geeft Diether nog mee


Vind de volledige uitslag van Jingle Cross UCI C2 via onze kalenderpagina 

Foto©Veldritkrant.be / tekst Bart D

Vind info voor de WB-Iowa City / Jingle Cross hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!