Het wordt Roompot - Charles Cycling Team

Het wordt Roompot - Charles Cycling Team

Roompot - Charles Cycling Team zal volgend jaar als ProContinentaal wielerteam te zien zijn in het peloton. Roompot Vakanties en Charles, de naamgevende partners van het project, gaven hun fiat voor de samenwerking. Crelan engageert zich tot eind 2018.

Het plan om een ambitieus Nederlands-Belgisch wielerproject uit te bouwen werd eerder al gelanceerd door beide teams. "Het wederzijdse vertrouwen is na de recente ontwikkelingen intact gebleven, net als het geloof om samen een sterk project neer te zetten met de steun van alle betrokken sponsoren, waaronder de naamgevende partners Roompot Vakanties en Charles. Roompot gelooft immers in jong talent en wil ook in België deze jonge talenten een kans geven. We laten al deze talenten niet vallen nu er één renner (nvdr. Wout van Aert) aangeeft niet voor het team te willen rijden.", klinkt het.

Crelan blijft aan boord tot eind 2018

In de aanloop naar de lancering van het nieuwe team blijft partner Crelan de wielerploeg Veranda’s Willems - Crelan en het veldritteam Crelan - Charles trouw tot eind 2018. Zo garandeert de coöperatieve bank dat alle engagementen van de teams nagekomen kunnen worden en biedt het het ploegmanagement de mogelijkheid om in alle rust en sereniteit de toekomst van de ploeg verder uit te bouwen. Voorts werd in onderling overleg en in goede verstandhouding besloten om de samenwerking in 2019 niet meer verder te zetten.

Philippe Voisin, CEO van Crelan: “Als coöperatieve bank hechten we veel belang aan een persoonlijk contact en aan duurzame relaties. Crelan zette reeds in 2000 haar eerste stappen als sponsor in het wielrennen met als doel om jonge Belgische talenten te ondersteunen. Ook nu willen we de renners niet in de steek laten en ons engagement blijven opnemen tegenover de ploeg zodat het ploegmanagement de nodige tijd heeft om in alle rust en sereniteit haar toekomst uit te tekenen. Dit engagement loopt tot eind 2018.”

Nick Nuyens: “Chris Compagnie en ikzelf zijn uiteraard verheugd met deze beslissing. Crelan is altijd een loyale partner geweest en dat uit zich ook nu weer. Dit engagement geeft ons in de komende maanden de tijd om de nieuwe toekomstperspectieven voor de ploeg verder uit te werken.”

Continuïteit waarborgen

Roompot Vakanties reikt de hand uit om vanaf 2019 de geplande Belgisch-Nederlandse formatie vorm te geven. CEO Jurgen van Cutsem sprak zijn vertrouwen uit in het project, waardoor nu met zekerheid gesteld kan worden dat Roompot - Charles Cycling Team op 1 januari 2019 boven de doopvont zal worden gehouden. Ook Charles bevestigde zijn engagement.

Nick Nuyens en Chris Compagnie willen de continuïteit waarborgen: “Wij zijn erg blij met de uitgestoken hand van Roompot Vakanties en dat al onze mensen met een contract voor volgend jaar verder kunnen. Onze eerste zorg was het voortbestaan van het project en dat we de aangegane engagementen naar onze mensen en partners kunnen nakomen.”

Algemene leiding in handen van Zijlaard

De algemene leiding van Roompot - Charles komt bij Michael Zijlaard: “We zullen met deze stap verder groeien en meer betrokkenheid in en met België genereren. We zijn blij en trots dat we dit plan kunnen uitvoeren. Het beste van beide teams wordt samengevoegd en zal een versterkende factor zijn. Met Charles komt er een gewaardeerde en stabiele partner bij. Wij zullen verder borduren op onze sportieve identiteit, namelijk attractief en aanvallend koersen en kansen bieden aan talentvolle renners. De ontwikkeling van onze renners is steeds belangrijk geweest. We zijn trots dat er weer een aantal talenten een enorme stap hebben kunnen maken bij ons.”

Directie Roompot Vakanties: “Wij zijn reeds vier jaar partner van Team Roompot en geloven er sterk in dat we nu samen een duurzaam Nederlands-Belgisch project kunnen uitbouwen. Wij zijn blij dat we deze samenwerking kunnen laten doorgaan en reiken met plezier de hand uit naar de medewerkers en renners van Sniper Cycling die mee in dit verhaal stappen.”


Charles hoofdsponsor veldritteam

Marc De Cock, CEO van Charles: “Wij zijn erg verheugd dat we als trouwe partner mee kunnen stappen in dit verhaal. Na twee jaar cosponsor te zijn geweest van de veldritploeg, is dit een nieuwe stap in onze samenwerking. We verlenen onze volle steun aan dit project, waarvan we menen dat het de beste oplossing is voor alle partijen. We kijken alvast uit naar het komende wielerjaar en de successen die we samen kunnen realiseren.”

Charles gaat in 2019 tevens verder als hoofdsponsor (zonder tweede naamsponsor, geeft het team aan Veldritkrant mee) van het huidige veldritteam Crelan - Charles. Voor het wegprogramma van de veldrijders van Charles zal er een kruisbestuiving zijn met team Roompot - Charles.

Voorlopig is het afwachten wie in 2019 deel zal uitmaken van dat veldritteam. Wout van Aert wellicht niet en Tim Merlier rijdt vanaf 1 januari voor het pas gelanceerde team Creafin-Tüv Süd . Stan Godrie, Maud Kaptheijns en ...?

Bron: Persbericht van het team / Tekst Bart D
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!