Timmy Simons neemt leiding van Creafin-Tüv Sud op zich

Timmy Simons neemt leiding van Creafin-Tüv Sud op zich

Deze morgen werd op De Vesten van Geraardsbergen het team Creafin-Tüv Süd officieel voorgesteld. Timmy Simons wordt teammanager van de nieuwe crossploeg.

Veldritkrant gaf eerder al mee dat het tweede team, naast Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, van Geert Vanhoof de naam Creafin-Tüv Süd zou krijgen, uiteraard cfr. de hoofdsponsors. Deze voormiddag werd in aanloop van de Brico Cross Geraardsbergen de nieuwe ploeg officieel voorgesteld.

Timmy Simons, waarvan al langer geweten is dat hij mee het geheel ondersteunt, treedt toch enigszins verrassend naar voor en notabene als teammanager. Simons wil niet het uithangbord genoemd worden.

Uithangbord

“Correctie”, counterde Simons al onmiddellijk. “Onze uithangborden worden vooral Tim Merlier en Eva Lechner. Merlier komt pas op 1 januari de ploeg versterken, maar toonde eind vorige winter en de voorbije zomer al dat hij klaar is om uit de schaduw van zijn maatje Wout van Aert te treden. Eerlijk? Ik hoop met Tim zelfs een paar keer te scoren in de belangrijke januarimaand. Waarom niet op het BK in Kruibeke?"Eva Lechner (nvdr. die vandaag de Brico Cross Geraardsbergen won, foto) versterkt per 1 oktober het team. Zij is de nummer vier op de UCI-ranglijst. "Vorige winter won Eva trouwens zes UCI-wedstrijden en was ze goed voor podiumplaatsen in de wereldbekermanches van zowel Namen, Heusden-Zolder als Hoogerheide. Dan heb je -in de wetenschap dat het damesveldrijden aan populariteit blijft winnen- een extra troef in huis. Eva sluit na de wereldbekermanches in de VS bij ons team aan en zal deze winter een overwegend Belgisch programma rijden.”

“Daarnaast hebben we met Tsjechisch kampioen Michael Boros, Braam Merlier en opkomend talent Sieben Wouters nog drie eliterenners in huis die af en toe kunnen verrassen.”

Ervaring

“Zelf ben ik teammanager met als belangrijkste doel mijn ervaring die ik de voorbije twee decennia als topsporter heb opgedaan, zoveel mogelijk over te dragen op mijn rennerskern. Al volg ik het veldrijden al van kindsbeen op de voet, ik ben niet te beroerd om toe te geven dat ik niet over de specifieke crosskennis beschik. Daar hebben we dan weer een sportief coördinator en een coach voor. Maar naar motivatie, doorzettingsvermogen en ‘hard werken’ toe, kan ik wel mijn steentje bijdragen.”

Simons heeft in zijn nieuwe functie ambitie te koop. “Ik ben altijd een winnaar geweest. Tjidens mijn carrière als profvoetballer, maar ook nu. Enerzijds wat betreft mijn engagement bij Club Brugge, dat wel degelijk alle prioriteit blijft krijgen, anderzijds als teammanager van Creafin-Tüv Süd, wat ik als een fantastische uitdaging zie.”

“Buitenstaanders zullen ons in de aanvangsfase wellicht -en met alle begrip- als een klein team zien. Dat mag ook: bescheidenheid siert: ik ga van start zonder wilde uitspraken. Maar ik wil wel duidelijk stellen dat ik met dit team de ambitie heb om dit seizoen een paar keer te verrassen en op iets langere termijn uit te groeien tot een vaste waarde in de veldritwereld.”

Vanhoof - Simons

Simons was tot een paar weken geleden nog medemanager van Pauwels Sauzen-Vastgoedserivce. “Klopt. In dat team blijf ik ‘stille vennoot’. En laat mijn vriend en zakenpartner Geert Vanhoof daar maar voort de lakens uitdelen. Hij doet dat goed’, klinkt het met een fijn lachje. “Maar toen er zich tijdens de voorbije transferperiode opportuniteiten voordeden, was ik wel de eerste om het idee te lanceren een extra team uit de grond te stampen. Maar dan wel een project met groeiperspectief. Creafin-Tüv Süd wordt geen meeloper. Een wedstrijd met Geert wil ik er niet onmiddellijk van maken, maar ik zal hem maar al te graag af en toe eens de loef afsteken...”

Team

Elite met contract: Michaël Boros (Tsj), Tim Merlier (op 1 januari) en Braam Merlier
Elite zonder contract: Sieben Wouters (Ned)
Elite dames: Eva Lechner (Ita) (op 1 oktober), Geerte Hoeke (Ned), Karen Verhestraeten (op 1 januari)
Beloften: Johan Jacobs (Zwi), Lander Loockx, Seppe Rombouts en Jarno Liessens

Ploegleider: Camiel Van den Bergh (Ned)
Sportief Coördinator: Marc Herremans (lees hier)

Fotocopyright Wouter Toelen - Veldritkrant.be / Tekst Bart D - bron: Team Creafin-Tüv Süd

Vind de uitslagen van Brico Cross Geraardsbergen via de kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!