Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Marc Herremans volgt de broers Sweeck naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

Marc Herremans volgt de broers Sweeck naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

Voormalige toptriatleet Marc Herremans wordt sportief coördinator van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, meldt het team via persbericht. Herremans maakt zo mee de overstap met de broers Sweeck, die het voorbije voorjaar de ploeg al versterkten.

"Een logische stap", is Herremans eerlijk. "Laurens Sweeck wilde ook na zijn overstap naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice heel graag met mij blijven samenwerken. En vice versa. Ik heb daar niet lang moeten over nadenken. Uiteindelijk is dat uitgedraaid in een samenwerking met het volledige team. Iets wat ik als een extra uitdaging zie." Naast coach van de broers Sweeck, is Marc Herremans ondertussen de persoonlijke trainer van vijf andere crossers. En begeleidt hij ook de rest van het ondertussen uitgebreide team. Met zijn ervaring is Herremans uiteraard een waardevolle pion in de verdere uitbouw van de ploeg.

Technologische evolutie

"Het team is echt gegroeid. Er zijn een pak renners op te volgen", beseft de Antwerpenaar. "Maar dankzij de technologische evolutie gaat dat best vlot. Via een database kan je tegenwoordig elke atleet van heel nabij volgen. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met zowel de dokter als de diëtist van het team, wat op zijn beurt ook weer een meerwaarde is."

Herremans houdt zich met nog een aantal projecten bezig (zo is hij onder meer ook stichter van To Walk Again), maar zijn rol als sportief coördinator binnen het team wordt toch wel een van zijn hoofdactiviteiten. "En ik ben best enthousiast richting de start van het nieuwe seizoen", glimlacht Marc. "Voor de eerstejaarsprofs wordt 2018-2019 niet de gemakkelijkste winter, maar in zijn globaliteit beschikken we over een sterk geheel. Tezelfdertijd predik ik ook realisme. Het blijft altijd afwachten. We zijn overtuigd dat ook de concurrentie niet stil heeft gezeten."

Als sportief coördinator zal Herremans een belangrijke schakel vormen tussen enerzijds het teammanagement en de ploegleiding, anderzijds ook tussen twee voornoemde partijen en de renners. "Noem mij maar een soort 'koppelstuk'. En dat is ook nodig met deze ruime groep.", aldus Herremans.

foto©photopress.be / Tekst: persbericht Pauwels Sauzen Vastgoedservice
Zoeken

Kalender

juli 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031