Trek Factory Racing CX - jong damesteam met talent

Trek Factory Racing CX - jong damesteam met talent

Met Trek Factory Racing lanceert Trek een jong damesteam dat UCI-wedstrijden bij de elite dames zal rijden. Het team huisvest momenteel Ellen Noble, Evie Richards en Emma Swartz.

Wie de voorbije dagen het veldritgebeuren in de Verenigde Staten bij de dames een beetje heeft gevolgd, zal ongetwijfeld de namen Ellen Noble en Evie Richards hebben gehoord. Voeg daarbij Emma Swartz en je hebt het team Trek Factory Racing van het damesveldrijden.

Ellen Noble (USA) 3-12-1995

De Amerikaanse Ellen Noble wordt in december 23 jaar. Zij reed tot dusver niet zoveel wedstrijden bij ons. Vorig veldritseizoen werd ze bijv. wel tweede in de Flandriencross. Noble stond al heel vaak op het podium en het hoogste schavotje in Noord-Amerikaanse cyclocrossen maar wij kennen haar vooral van in de wereldbekerwedstrijden. Zij springt als de beste over de balkjes. Hoewel het zondag heel eventjes verkeerd liep, gelukkig zonder erg. Ware het niet dat Marianne Vos zoveel ervaring heeft, zegevierde wellicht deze talentvolle Amerikaanse in de eerste wereldbekerwedstrijd in Waterloo (USA).

Evie Richards (GBr) 11-3-1997

Mountainbikester Evie Richards reed met het WK Zolder in 2016 haar eerste internationale wedstrijd in het veldrijden en pakte meteen de wereldtitel bij de beloften. Dat de 21-jarige Britse uit het goede hout is gesneden, bewees ze in december door de wereldbekerwedstrijd te winnen bij elite dames op het zware parcours van de Citadel van Namen (lees hier). Ze werd in Valkenburg ook voor de tweede keer wereldkampioen bij de beloften. Na een gevuld WB-programma MTB is Richards alvast het veldritseizoen goed gestart met een zege in de UCI-C2 wedstrijd in Waterloo en een paar dagen later reed ze naar een mooie 4de plaats op hetzelfde parcours in de World Cup bij elite dames.


Emma Swartz (USA) 18-2-1997


De derde van het team, Emma Swartz, zal als laatstejaarsbelofte vooral in eigen land rijden. Als local van Madison, Wisconsin, groeit zij als het ware door bij Trek. De jonge Amerikaanse hoopt heel veel te leren van Noble en Richards.

Foto's: © TrekBikes / Tekst Bart D




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!