Zege voor Quinten Hermans in Trek CX Cup in Waterloo

Zege voor Quinten Hermans in Trek CX Cup in Waterloo

Quinten Hermans heeft gisteren de UCI C2-wedstrijd van de Trek CX Cup in Waterloo (USA) op zijn naam geschreven. De Telenet Fidea Lion counterde een aanval van Daan Soete en reed uiteindelijk solo naar de zege.

Al in de tweede ronde versnelde Daan Soete en kreeg enkel Quinten Hermans mee in zijn spoor. Op een handvol seconden volgde het trio Tom Meeusen, Corné van Kessel en Thijs Aerts. Hermans legde er vooraan dusdanig de pees op dat Soete na een, naar eigen zeggen, foutje enkele seconden moest prijsgeven. Een voorsprong die stelselmatig werd uitgebouwd en stand hield tot het einde. Daan Soete kon zijn tweede plaats consolideren en achter hem won Corné van Kessel het spurtje van Tom Meeusen voor de derde podiumplaats. Laurens Sweeck, die een slechte start kende, moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een vijfde stek.

'Tweede plaats het hoogst haalbare'

"In de tweede ronde plaatste ik een aanval. Bleek dat alleen Quinten Hermans kon volgen.", vertelt Daan Soete in een reactie vanuit het team Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. "Maar al even snel merkte ik dat ik geen superbenen had en ik moest die inspanning wat bekopen. Ik kon nog een paar ronden in het wiel blijven, maar toen ik rond half koers een foutje maakte, kon hij een kloof slaan. Ik kreeg het gaatje niet meer dicht, integendeel ... Ik kon wel makkelijk die tweede plaats veilig stellen, maar dat was dan ook het hoogst haalbare.", aldus een eerlijke Soete.

Triple E op het podium bij de dames

Bij de dames won de Britse Evie Richards, de tweevoudige wereldkampioene veldrijden bij de beloften (2016 en 2018). Ook op de tweede plaats een jong talent, de Amerikaanse Ellen Noble. En op drie een sterke Ellen Van Loy. "De Triple E", zoals ze het zelf mooi verwoorde, verwijzend naar de eerste letter van de voornaam van de dames op het podium. Met Fleur Nagengast op vijf zet Telenet Fidea wederom een mooie prestatie neer, bij zowel dames als heren.



Morgen wordt op zo goed als hetzelfde parcours de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen gereden. Vind info via deze link. 

Vind de volledige uitslag van de UCI C2-wedstrijd Trek CX Cup via onze kalenderpagina

foto's©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!