Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Collectief sterke Telenet Fidea Lions winnen in Geraardsbergen

Collectief sterke Telenet Fidea Lions winnen in Geraardsbergen

Lars Van der Haar heeft de Brico Cross in Geraarsbergen gewonnen. Wout van Aert leek vlot naar winst te rijden maar kwam ten val en daaruitvolgende materiaalpech zette hem op achterstand. De Telenet Fidea Lions zetten ook een sterk collectief neer.

Het stond als het ware in de sterren geschreven dat Wout van Aert zonder de aanwezigheid van Mathieu Van der Poel naar zijn eerste veldritzege van het seizoen zou rijden. Al vrij vroeg in de wedstrijd reed de wereldkampioen veldrijden weg van iedereen. Dusdanig dat achter de Lillenaar plek twee nog het hoogst haalbare leek. Tot Van Aert zich op iets meer dan twee rondes van het einde mispakte in een bocht, ten val kwam en daarbij zijn versnellingsapparaat brak.

Lars Van der Haar, die ondertussen van de achtervolgers was weggereden en een tweede plaats probeerde te consolideren, reed een te voetgestelde Van Aert voorbij. De Jack Russel van de Telenet Fidea Lions zou finaal niet meer worden bijgehaald. De wereldkampioen veldrijden kon de ontstane kloof nog halveren maar ging dan nog eens tegen de vlakte. "Toen brak de veer.", aldus Wout. Van der Haar gaf achteraf eerlijk toe dat Wout de sterkste was maar pech nu éénmaal ook bij het veldrijden hoort. Maar dat hij goed had ingedeeld en zo in de slotfase zijn voorsprong kon vasthouden.

De Telenet Fidea Lions waren gisteren ook heel sterk in de breedte. Toon Aerts verloor nog het duel voor de derde plaats met Daan Soete en werd vierde. En met Quinten Hermans op 7, Jim Aernouts op 8 en Corné van Kessel op een tiende plaats kan het team spreken van een geslaagde start van het veldritseizoen.

foto's©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D


Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

oktober 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031