Eva Lechner start haar veldritseizoen met zege op de Kapelmuur

Eva Lechner start haar veldritseizoen met zege op de Kapelmuur

Eva Lechner nam gisteren in de Brico Cross Geraardsbergen meteen de kop bij de start van elite dames. De Italiaanse kampioene wachtte niet en reed in de eerste wedstrijd van haar veldritseizoen solo naar de zege.

In de voormiddag was Eva Lechner op De Vesten nog voorgesteld als aanwinst voor het nieuwe veldritteam Creafin-Tüv Süd. Na de wereldbekerwedstrijden in Amerika zal de Italiaanse kampioene de ploeg versterken. (lees hier). Met toch wat klim- en daalwerk kreeg Lechner als lichtgewicht en zeer goede mountainbikester gisteren toch wel een parcours op maat voorgeschoteld in Geraardsbergen. Zij nam dan ook van bij de start het heft in handen, nam de kop, versnelde, nam voorsprong, bouwde deze uit... en reed solo naar de zege boven op de Kapelmuur.

Lechner, die dit jaar voor het eerst bijna een volledig Belgisch veldritseizoen zal rijden, opent dus meteen met een plaats op het hoogste schavotje. Haar programma omvat alle Superprestige- en wereldbekerwedstrijden, aangevuld met onder andere een aantal Brico- en DVV trofee-crossen.

Achter Eva Lechner werd de strijd voor de tweede plaats gewonnen door nog een Italiaanse, Alice Maria Arzuffi. De Steylaerts-777 renster, die nog steeds haar start als werkpuntje heeft, kon zoals ze al vaker deed haar achterstand goedmaken, met deze keer een mooie podiumplaats als resultaat. De 20-jarige Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) werd knap derde.



Vind de volledige uitslag van Brico Cross Geraardsbergen via onze kalenderpagina 

foto's©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!