Wout van Aert is klaar voor het nieuwe veldritseizoen

Wout van Aert is klaar voor het nieuwe veldritseizoen

Wout van Aert, die vorige week zondag zijn eerste fandag in Lille had en vandaag verjaart, kijkt uit naar zijn eerste veldrit van dit seizoen. In een interview op Redbull.com geeft Van Aert mee dat de kampioenschappen opnieuw een doel zijn.

De kalender van Wout van Aert voor dit veldritseizoen gaf Veldritkrant de voorbije week al mee (vind je hier). De wereldkampioen veldrijden ontving vorige zondag nog zijn fans in Lille en is nu helemaal klaar om het veld in te duiken. De vandaag 24 jaar geworden Van Aert geeft in een interview op Redbull.com mee dat hij dit seizoen beter wil starten dan het vorige. “Ik kan echt niet wachten om het veld in te gaan. Vorig seizoen was zeker niet makkelijk. De start verliep moeizaam en het was heel moeilijk om mijn gewenste niveau te halen. Ik heb dus wat recht te zetten.”, zegt Van Aert met een knipoog.

Na het EK op de weg, waar Van Aert brons behaalde, trok hij op stage. “Ik ben na het EK op de weg naar Livigno getrokken voor een hoogtestage, samen met Tim Merlier en mijn vrouw Sarah. We hebben daar in alle rust keihard gewerkt om klaar te zijn. Sinds ik thuis ben, ligt de focus op techniektraining op de crossfiets.”

BK en WK met stip op de agenda

Het BK (in Kruibeke op 13-1-2019)) en het WK (in het Deense Bogense op 3-2-2019) staan opnieuw met stip op de agenda maar ook in de andere wedstrijden op zijn programma wil hij zijn regenboogtrui tonen.



Vind het volledige interview op Redbull.com hier

Foto's copyright Kristof Ramon/Red Bull Contentpool - Tekst Bart D


Tip: op tekst in het rood kan je klikken voor meer info, is een link




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!