Velofollies 2023

Management Sniper Team: 'Niet overgenomen door Aqua Blue Sport'

Management Sniper Team: 'Niet overgenomen door Aqua Blue Sport'

Deze morgen verstuurde Aqua Blue Sport een communiqué met daarin de mededeling dat het team Crelan-Veranda's Willems had overgenomen. Vanavond ontkende Team Nuyens het nieuws via een persbericht. "We distantiëren ons van die berichtgeving." Wat een soap!

U las het deze middag al in een voorgaand artikel. Wout van Aert rijdt volgend jaar voor Aqua Blue Sport. Het Ierse team lieten via een persbericht en een artikel op zijn website weten dat er een overeenkomst was bereikt om het Sniper Team over te nemen. Dat ze bij Aqua Blue verheugd waren een jaartje met Wout van Aert te mogen samenwerken, stond er ook te lezen.

Meer nog, het bericht bevatte ook een quote van Nick Nuyens zelf. Nuyens noemde het een 'mooie dag voor zowel Aqua Blue Sport als Sniper Cycling. "Er is veel potentieel in deze groep en het is een droom van mij om samen te werken met de renners die al aanwezig zijn." Tot in de loop van de namiddag het betreffende artikel op www.aquabluesport.com plots offline werd gehaald. 'Oops. Page not found', krijgen we ondertussen als melding.

En een uurtje geleden kregen we ook een persbericht in de bus van het management van Sniper Cycling zelf: "Wij distantiëren ons van de berichtgeving die vandaag is verschenen over de vermeende overname van ons team door Aqua Blue Sport. Wel kunnen wij bevestigen dat beide teams momenteel gesprekken voeren om een mogelijke samenwerking te bekijken vanaf 2019. Uit respect naar alle betrokkenen partijen zullen wij ons momenteel onthouden van verdere commentaar."

Renners weten nergens van

Nuyens neemt -uiteraard- zijn telefoon niet op. Wout van Aert was na de rit in de Ronde van Denemarken wel bereikbaar, maar kon ons niet echt wijzer maken. "Eerlijk? Wij renners weten nergens van. We hebben de berichtgeving alleen maar gezien op diverse websites. We vallen uit de lucht. Maar ik hoop wel dat er snel duidelijkheid komt", klonk het vanuit Aalborg. "Ik zou wel graag weten waar ik straks aan toe ben."

Van Aert verhuist in 2020 naar Jumbo, volgend jaar doet hij in principe zijn contract uit bij Veranda's Willems-Crelan. Of Aqua Blue Sports, dus. Tenzij de deal alsnog afspringt. Ongetwijfeld wordt deze soap vervolgd. Misschien krijgen we later deze week wel een nieuw bericht in de bus. Een communiqué waarin gemeld wordt dat Aqua Blue Sports en Sniper Cycling fusioneren. Dat klinkt immers nog net iets anders dan een overname...

Foto: ©AquaBlueSport / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!