Verrassend: 'Wout van Aert rijdt volgend jaar voor Aqua Blue Sport'

Verrassend: 'Wout van Aert rijdt volgend jaar voor Aqua Blue Sport'

Veranda's Willems-Crelan, het team van manager Nick Nuyens en veldritwereldkampioen Wout van Aert, wordt opgeslorpt door Aqua Blue Sport, een ander procontinentaal team. Het nieuws is intussen bevestigd door het teammanagement van de Ierse ploeg.

Het Laatste Nieuws meldde vandaag al dat beide teams in vergevorderde besprekingen zaten. Blijkbaar is de deal ondertussen in kannen en kruiken, want vanuit Aqua Blue Sport kwam zonet een persbericht met de officiële bekendmaking. Geen echte fusie, zo blijkt. Wel wordt het Sniper Cycling Team van Nuyens opgeslorpt door Aqua Blue.

"Van Aert grote aanwinst"

Rick Delaney, oprichter van het Britse team, ziet een opportuniteit. "Dit is een gouden kans om ons project internationaal uit te breiden en onze doelgroep voor onze e-commerce activiteiten te vergroten. Wout van Aert wordt een grote aanwinst. Momenteel kijken we trouwens nog uit naar versterking. We zijn in onderhandeling met een aantal spraakmakende renners."

Nick Nuyens zal een managementsfunctie van het team bekleden, zo meldt het persbericht ook nog. De voormalige winnaar van de Ronde van Vlaanderen noemt de samensmelting een "goede dag voor zowel Aqua Blue Sport als Sniper Cycling."

Voor alle duidelijkheid: voor Van Aert is 2019 een overgangsjaar. Vanaf 1 januari 2020 gaat hij aan de slag bij Jumbo, het Nederlandse team waarbij hij onlangs een driejaarscontract ondertekende.

Foto: ©ElisaHaumesser / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!